V nedeljo, 10. oktobra, je Društvo Marionetno gledališče Jurček praznovalo svoj 10. rojstni dan. Pripravili so ga v Delavskem domu Hrastnik, kjer so izvedli lutkovno predstavo Volk in trije prašički ter podelili priznanja.

Deseto obletnico bi morali praznovati že lansko leto, vendar so jo zaradi epidemije prestavili na letos. Prvič so pripravili predstavo na odprtem odru. Zaigrali so predstavo Volk in trije prašički, ki je ena izmed predstav v lutkoteki in je njihova zadnja. Za goste so pripravili tudi presenečenje, na odru so gostili Robotko Evo.

Ob jubileju so člani Marionetnega društva Jurček, ki nadaljujejo izjemno tradicijo lutkarstva v Hrastniku, prejeli zaslužena priznanja za večletno delo. Podelil jih je predstavnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) Blaž Rojko. Prejeli so jih: Rajko Bočko, Jože Bovhan, Matej Kaiser, Elizabeta Kalužar, Anton Kastelic, Milko Majcen, Jani Medvešek, Roman Rupnik, Ivan Teršek ter Špela in Jerica Ulaga.

Društvo pa je članom z manjšim stažem podelilo društvena priznanja. Iz rok predsednice so jih prejeli Mojca Bovhan, Melita Hribernik, Franc Jerman in Urška Mavec. Članicam in članom društva so ob desetki čestitali podžupan Občine Hrastnik Božo Majcen in drugi gostje. Obiskovalci pa so se na koncu še posladkali. Še posebej najmlajši so bili navdušeni nad tortami različnih velikosti in okusov.

Savus

Foto: Branko Klančar