Občina Hrastnik je objavila javni razpis za dodeljevanju sredstev za razvoj podjetništva v občini Hrastnik v letu 2021. Rok za oddajo vlog je 3. september do 13. ure. Na voljo je 45.000 evrov – 15.000 evrov za odpiranje novih delovnih mest, 23.350 evrov za sobodajalstvo in investicije ter 6750 evrov za delovanje zbornic.

Sredstva so namenjena razvoju turistične ponudbe (restavracije, gostilne, okrepčevalnice, slaščičarne, picerije, priprava in dostava jedi ter namestitvene kapacitete) in delovanju zbornic na območju občine Hrastnik.

S prvim ukrepom želijo prijavitelje spodbuditi k odpiranju novih delovnih mest oz. samozaposlovanju na območju občine Hrastnik. Z drugim ukrepom želijo spodbuditi sobodajalstvo s sofinanciranjem ureditve prostorov in nakupom notranje opreme za ureditve sob in apartmajev. S tretjim ukrepom želijo spodbuditi naložbe v gospodarstvo in s tem vzpostavitvi boljše možnosti za gospodarski razvoj in povečanje konkurenčnih prednosti prijaviteljem.  S četrtim ukrepom pa želijo podpreti delovanje zbornic, ki opravljajo določene naloge kot podporno okolje za razvoj podjetništva in obrti na območju občine Hrastnik.

Zahtevek z dokazili se odda po realizacije naložbe najkasneje do 15. novembra 2021.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekVlom v Litiji
Naslednji članekHrastniški šolarji v 35 oddelkih