V Splošni bolnišnici Trbovlje so v stalni pripravljenosti zaradi koronavirusa. Sprejeli so vse potrebne ukrepe in so pripravljeni na morebitne paciente, okužene s koronavirusom.

Strokovna direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Lili Mikecin pravi: »V Splošni bolnišnici Trbovlje smo organizirali delovno skupino, ki skrbi za pripravljenost na sprejem morebitnih pacientov, okuženih s koronavirusom. Delovna skupina je doslej opravila nujne naloge.«

Zbrala je navodila iz spletne strani NIJZ in jih posredovala vsem vodjem oddelkov in služb, vsem ambulantam in vsem administrativnim enotam, pripravila je obvestila za zagotavljanje in organizacijo osebne varovalne opreme v SBT, določila kontaktne osebe za posamezna področja in določila način komunikacije.

O pripravah za morebiten sprejem pacientov so spregovorili člani Strokovnega sveta SBT in Strokovnega kolegija strokovnih vodij in odgovornih oseb zdravstvene nege. Zaenkrat so prepovedani obiske v bolnišnici. V njej so tudi preverili in pripravili osebno varovalno opremo za zaposlene in paciente ter organizirali izolacijske prostore. »Delovna skupina nadzoruje vse faze razvoja epidemiološke situacije in naše pripravljenosti, ter je pripravljena za prilagajanje eventualnim spremembam,« je še dodala Lili Mikecin.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekVic dneva
Naslednji članekPrvenec Trboveljčanke: Lažje je vse