Zasavska gospodarska zbornica je 24. septembra v Stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje podelila priznanja najboljšim inovatorjem Zasavja za leto 2021. Podelili so pet zlatih, 14 srebrnih in 12 bronastih priznanj. V sklopu razpisa so podelili tudi posebno priznanje za inovacijo, ki rešuje izzive covida-19. Danes objavljamo še imena vseh inovatorjev, ki so za svoje inovacije prejeli bronasta priznanja.

AR Lesarius, aplikacija za izkušnjo obogatene resničnosti v muzeju

Bronasto priznanje sta za inovacijo AR Lesarius, aplikacija za izkušnjo obogatene resničnosti v muzeju prejela Društvo Trbovlje Novomedijsko mesto in Mizarstvo Kos. Avtorji inovacije so dr. Maša Jazbec (RUK DDTLab), Matic Bernot, doc. dr. Uroš Ocepek, Timotej Robavs (TNM), Petra Kos, Jože Kos, Špela Pavlič Kos (Mizarstvo Kos)in Monika Klobčar (Ilustracija in oblikovanje).

Avtomatizacija proizvodnje keramičnih palčk

Bronasto priznanje je za inovacijo Avtomatizacija proizvodnje keramičnih palčk prejela družba Eti Elektroelement. Avtorji inovacije so Jure Raspotnik, Damjan Strmljan in Jure Repovž.

Popolnoma avtomatska linija za brizganje steklenih izdelkov

Bronasto priznanje je za inovacijo Popolnoma avtomatska linija za brizganje steklenih izdelkov prejela Steklarna Hrastnik. Avtorji inovacije so Agron Sejdiji, Bogdan Ledinek, Melita Jovan in Stana Anđić

Visokotemperaturni verižni kovinski transporterji za vračanje steklenih izdelkov

Bronasto priznanje je za inovacijo Visokotemperaturni verižni kovinski transporterji za vračanje steklenih izdelkov prejela Steklarna Hrastnik. Avtorji inovacije so Robert Gaal, Matija Jeršin (Steklarna Hrastnik), Boštjan Jurjec (Sergeja Kobilšek s.p.), Olga Boyton, Sam Davie in Helen McNamara (Sheppee International Limited).

Vzpostavitev sistema za digitalno izdelavo sitotiskarskih form s tehnologijo CtS

Bronasto priznanje je za inovacijo Vzpostavitev sistema za digitalno izdelavo sitotiskarskih form s tehnologijo CtS prejela Steklarna Hrastnik. Avtorji inovacije so Natalija Virant (RC eNeM), Agron Sejdiji, Melita Jovan, Bogdan Ledinek in Anja Škoberne (Steklarna Hrastnik).

Skupaj v nove zgodbe – Program za pozicioniranje podjetja kot zaželenega delodajalca

Bronasto priznanje je za inovacijo Skupaj v nove zgodbe – Program za pozicioniranje podjetja kot zaželenega delodajalca prejela Steklarna Hrastnik. Avtorji inovacije so Ivan Papič, Leana Sivac, Alenka Maurer in Janja Rojko.

NeuroFly, letenje z mislimi

Bronasto priznanje sta za inovacijo NeuroFly, letenje z mislimi prejeli družbi DDTLab, laboratorij Mreže centrov raziskovalnih umetnosti in Aformx. Avtorji inovacije so dr. Maša Jazbec, Tanja Hanžič, doc. dr. Uroš Ocepek (DDTLab) Nika Mlinarič, Ines Repnik in Janez Cestnik (Aformx).

Tehnološka optimizacija steklarskega orodja za ploščate steklenice

Bronasto priznanje je za inovacijo Tehnološka optimizacija steklarskega orodja za ploščate steklenice prejela Steklarna Hrastnik. Avtorja inovacije sta Andraž Bola in Martin Novak.

Uporaba 3D skeniranja za reverzni inženiring od pilota do serijske proizvodnje

Bronasto priznanje je za inovacijo Uporaba 3D skeniranja za reverzni inženiring od pilota do serijske proizvodnje prejela Steklarna Hrastnik. Avtorja inovacije sta Aljoša Vozel in Marko Kozmus.

Idejatlon – program za mlade

Bronasto priznanje je za inovacijo Idejatlon – program za mlade prejela Steklarna Hrastnik. Avtorji inovacije so Leana Tomič, Ivan Papič, Alenka Maurer in Janja Rojko.

Proizvodno-storitveni ERP sistem

Bronasto priznanje je za inovacijo Proizvodno-storitveni ERP sistem prejela tudi družba Tevel. Avtorji inovacije so Thomas Hauptman, Andrej Kalšek, Luka Zupan in Agata Wallas.

Digitalizacija kontrolne linije

Bronasto priznanje je za inovacijo Digitalizacija kontrolne linije prejela še družba Tevel. Avtorji inovacije so Nejc Žepič, Thomas Hauptman in Maja Rozman.

Savus

Foto: Branko Klančar