Policisti v Zasavju so imeli ta teden kar nekaj dela. Obravnavali so nekaj manjših prometnih nesreč, ukvarjali so se še z drogami, tatvinami alkoholnih pijač, kršitvami javnega reda in miru, goljufij, zasegli so dva ukradena motorja. Poleg tega so obravnavali še Romuna, ki je v Zagorju zbiral prostovoljne prispevke, kurjenje vej v Orehovici in najdbo neeksplodiranih ekplozivnih teles v Borjah pri Mlinšah.

PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti opravili hišno preiskavo, v kateri so našli snovi, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snovi so poslali v analizo.

V torek so policisti obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Zadevo še preiskujejo.

V sredo popoldan so policisti moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo.

Istega dne zvečer so policisti vozniku kolesa z motorjem zasegli kolo z motorjem, ki so ga ukradli na območju Trbovelj.

PP Trbovlje

V ponedeljek so po prijavi občana policisti v okolici zdravstvenega doma zalotili občana, ki je zbiral prostovoljne prispevke. Šlo je za državljana Romunije, ki je brez ustreznega dovoljenja zbiral prostovoljne prispevke. Policistu so kršitelju izdali plačilni nalog.

Pred trgovskim centrom v Trbovljah je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avtomobil. Škoda znaša približno 500 evrov, kraj je zapustil brez nudenja podatkov.

Na območju Zagorja ob Savi so policisti obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, neznanec ga je poškodoval z neznanim predmetom in lastnico oškodoval za 400 evrov.

Po prijavi občana so policisti na Šuštarjevi koloniji v Trbovljah obravnavali nepravilno parkiranje na pločniku in na dve nepravilno parkirani vozili izdali obvestilo o prekršku.

V torek je poslovodja samopostrežne trgovine je naznanila tatvino alkoholnih pijač. Gre za šest primerov, policisti zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Na glavni cesti v smeri Hrastnika, je voznica osebnega avtomobila povozila kamenje.

V sredo so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kot dan prej je šlo za tatvine alkoholnih pijač.

Pri kontroli prometa so policisti ustavili voznika mopeda in ugotovili, da gre za moped, ki je bil mesec nazaj ukraden na območju Trbovelj. Policisti so moped zasegli ter vrnili oškodovancu, storilca čaka kazenska ovadba.

V četrtek po prijavi občanke o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru so policisti intervenirali na naslovu ter naleteli na občana, ki je še vedno kršil javni red in mir. Ker kljub ukazom policistov ni prenehal s kršitvijo in je v pijanem stanju s tem nadaljeval, so ga pridržali. Poleg pridržanja so kršitelju izdali še plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so občanu v Zagorju ob Savi zasegli zavitke z neznano rjavo grudasto snovjo, sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi hitri prekrškovni postopek.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Kisovcu. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Podkuma. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo v Kisovcu. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Isti dan še kršitev javnega reda in miru v Čemšeniku. Policisti bodo po zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Policiste so obvestili o kurjenju vej v Orehovici. Policisti bodo podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari v Čemšeniku. Nastalo je okoli 1000 evrov materialne škode. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Občan je v Borjah pri Mlinšah v gozdu našel več kosov manjših neeksplodiranih eksplozivnih teles. Pripadniki državne enote NUS so jih v neposredni bližini najdbe uničili.

Obravnavali so še spor med najemnikom in najemodajalcem v Hrastniku. Policisti kršitve javnega reda in miru oz. elementov kaznivega dejanja niso ugotovili.

PP Litija

V ponedeljek dopoldan so obravnavali dve prometni nesreči na parkirnem prostoru v Litiji. Zaradi trčenja je nastala materialna škoda. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometnih nesreč.

Obravnavali so še tatvini registrskih tablic iz dveh osebnih avtomobilov, ki sta bila parkirana na parkirnem prostoru v Litiji in sum kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe nasilja v družini.

V sredo so obravnavali dogodek na relaciji Cerovica – Gabrovka, kjer je voznik povozil srno.

Litijski policisti so v začetku tega tedna po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 35-letnemu osumljencu na območju Škofljice našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Zasegli so več kot 600 sadik, približno 20 kilogramov v kartonske škatle pakiranih posušenih rastlinskih listov, približno 13 kilogramov zmletih in približno 1,5 kilograma posušenih rastlinskih vršičkov prepovedane droge in pripomočke za gojenje. Osumljenega sumijo tudi kaznivega dejanja velike tatvine oziroma tatvine električne energije. Policisti nadaljujejo s preiskavo. Osumljenca čaka kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami ter velike tatvine.

Policist naj bo

Na Policijski upravi Ljubljana izvedli predavanja in predstavitev poklica policista ter možnosti zaposlitve v policiji. Predavanja bodo potekala ob 12.30, 14.30 ali 16.30 uri. Predstavitev poklica policista in možnosti zaposlitve v policiji. Srečanje s policistko Niko Horvat in Tomažem Tomaževicem bo potekalo v spletnem okolju ZOOM na tej povezavi.

Meeting ID: 837 428 9793

Passcode: 044383

Savus

Fotografija je simbolična