V Zagorju so za Ukrajino v enem tednu zbrali pol tone pomoči. Zagorski gasilci so v petek, 11. marca, v regijsko  skladišče v Trbovlje odpeljali 502 kilograma humanitarne pomoči, ki so jo občanke in občani občine Zagorje ob Savi prinesli za državljane Ukrajine.

V enem tednu so v Zagorju prostovoljci zagorskega Rdečega križa, Društva upokojencev Zagorje, skavtov, tabornikov, Mladinskega centra Zagorje in Društva prijateljev mladine Zagorje zbrali 314 kilogramov higienskih pripomočkov, 149 kilogramov hrane in 39 kilogramov materiala za prvo pomoč.

Akcija zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino se bo pod okriljem Občinskega štaba Civilne zaščite Zagorje ob Savi nadaljevala tudi prihodnji teden. Pomoč (higienske pripomočke, komplete prve pomoči, prehrano, katere rok trajanja mora biti vsaj še šest mesecev, ter gasilsko in osebno reševalno opremo) lahko občanke in občani oddajo v garaži Gasilske zveze Zagorje ob Savi na Kidričevi 7 v Zagorju (pri Domu LO) prihodnji teden v ponedeljek, sredo in petek od 12. do 18. ure.

Savus

Foto: arhiv Savus