Iz Hrastnika je prvi tovornjak pomoči že na poti v Ukrajino. V občini so v preteklem tednu pričeli z zbiranjem humanitarne pomoči za Ukrajino. Humanitarna pomoč se v organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Hrastnik ter Občine Hrastnik zbira v prostorih bivše trgovine Modiana v Hrastniku.

Do sedaj so v zbirnem centru pripravili dvanajst palet humanitarne pomoči. Humanitarna pomoč se zbira za dve mesti v Ukrajini, za Drohobych in Bucho, ki sta v okviru Mostov zaupanja povezani tudi s hrastniško občino.

V petek, 11. marca, je na pot krenil prvi tovornjak s šestimi paletami humanitarne pomoči iz Hrastnika. Humanitarno pomoč bodo dostavili do zbirnega centra v Lenartu, od tam pa v mesto Bucha.

»Ob tej priložnosti bi se za donacije še posebej želeli zahvaliti naslednjim srčnim posameznikom, organizacijam in podjetjem: občankam in občanom Hrastnika, Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Zasavje, Občinskemu združenju slovenskih častnikov Hrastnik, Rdečemu križu Slovenije – OZ Hrastnik, Zasavskim lekarnam, CSD Zasavje – enoti Hrastnik, Gasilski zvezi Hrastnik, dr. Manci Zupan ter Zdravstvenemu domu Hrastnik,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Hrastnik.

Na pomoč so s prevozom, podarjenimi paletami in povijalno folijo priskočila podjetja PNS (Branko Draksler), AGM Nemec in TKI Hrastnik.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik


 

Prejšnji članekZasavski podjetniški inkubator kmalu s končno podobo
Naslednji članekPol tone pomoči za Ukrajino