torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pogovor z direktorico ZMŠT Tino Moljk

V oddaji Morda niste vedeli je Igor Gošte tokrat gostil Tino Moljk, direktorico Zavoda za mladino in šport Trbovlje.

Pred združitvijo sta v Trbovljah samostojno delovala Zavod za šport Trbovlje in Mladinski center Trbovlje. Tina Moljk ima izkušnje že z vodenjem Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik. Pri svojem delovanju se zavzema za povezovanje.

»Mi se veliko povezujemo z drugimi – z Delavskim domom Trbovlje, s knjižnico, Društvom prijateljev mladine ter drugimi zavodi in institucijami. Povezovanje je ključnega pomena in za vse dobro. S tem si izboljšamo program, si pomagamo pri logistiki in tudi stroškovno smo lahko bolj uspešni,« je poudarila.

V nadaljevanju je predstavila delovanje zavoda na področju mladinske problematike. Poudarila je tudi pomen delovanja hostla, ki je še kako pomemben za razvoj turizma. Predstavila je nekatere dejavnosti s tega področja. Pomembna dejavnost pri delovanju zavoda pa sta tudi šport in rekreacija. Omenila je nekaj uspelih prenovitvenih projektov, med njimi zamenjava umetne trave na nogometnem igrišču na športnem parku Rudar, kjer so tudi atletska steza, zunanje telovadne naprave, sodobno kegljišče, kavarna, prostori za šah in prostori medicine dela. V Trbovljah se ponašajo tudi z lepo urejeno trim stezo, s športno dvorano Polaj, parkom Ledenica, z mnogimi drugimi lepo urejenimi športnimi površinami in z enim najlepših letnih kopališč, ki zaživi v poletnih časih.

Več pa si lahko ogledate v oddaji, ki so jo zaključili z videospotom v Londonu živečega slovenskega glasbenika Josepha Srake.

Igor Gošte

Foto: Igor Gošte


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor