V Večgeneracijskem centru (VGC) Zasavje so skupaj z Zasavsko ljudsko univerzo (ZLU), Mladinskim centrom Zagorje ob Savi, Društvom prijateljev mladine Zagorje ob Savi in Občino Zagorje pripravili počitniški program za otroke. Nekaj aktivnosti v juliju so že izvedli, pester program pa so pripravili tudi za avgust.

Počitniške aktivnosti v Zagorju so pričeli v četrtek, 1. julija, z otroškim vrvežem v mestnem parku. Ta poteka skozi celo poletje, saj se vsak četrtek ob 9.30 uri dobijo v parku dr. Janeza Drnovška pri poldnevniku.

Dan kasneje, 2. julija, so na igrišču v Šentlambertu in pred Graščino v Zagorju ustvarjali na delavnici Zvončkljanje zvončkov. Nastale izdelke si lahko ogledate na spletni strani www.vgc-zasavje.si in Facebook profilu VGC Zasavje.

Ob ponedeljkih v Trbovljah izdelujejo verižni člen, kjer moči združijo vse generacije. Otroci tako krepijo veščine žaganja, zabijanja žebljev, načrtovanja, gradnje … in pri tem uživajo. Svojo kreativnost so pokazali tudi na delavnici ustvarjanja z lego kockami.

Vsako sredo se dobijo na kreativnicah na terasi pred Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje. Dobili so se tudi na igrišču pred podružnično OŠ Čemšenik, kjer so izvajali trike ter se pomerili v različnih igrah in spretnostih. Izvedli so tudi delavnico izdelave lovilcev sanj.

In kaj jih čaka v avgustu?

Vabijo vas, da se jim pridružite na delavnicah ustvarjanja in risanja s kredami, flomastri, barvicami in temperami. V petek, 6. avgusta, se bodo pomerili v športnih igrah brez meja, v torek, 24. avgusta, pa na naravnem poligonu. Skozi igro se bodo na delavnici naučili tudi angleščine. 3. avgusta bodo pripravili delavnico igrivi kamenčki, 13. avgusta pa delavnico igrivi magnetki.

V petek, 13. avgusta, se dobijo na igrišču Čebinov travnik v Kisovcu, nekaj dni kasneje si bodo v Drajv-in kinu ogledali film. Kateri? Ostaja še skrivnost. 20. avgusta bodo na Športnem igrišču v Podkumu pripravili poletne dogodivščine, 20. in 27. avgusta pa bodo pred Graščino v Zagorju ustvarjali na delavnici Ples marjetic. Posadili bodo marjetice, ki bodo Zagorje krasile septembra ob Tednih vseživljenjskega učenja 2021 in Paradi učenja.

Počitniške aktivnosti bodo vsak dan od ponedeljka do petka, program pa je objavljen na spletni strani www.zlu.si in na www.vgc-zasavje.si

Savus

Foto: Zasavska ljudska univerza