Radijska postaja Val 202 bo po celotni Sloveniji pripravila terenski studio z navijaškim središčem, kjer boste lahko tudi vi v živo na velikem zaslonu spremljali prenos Olimpijskih iger v Tokiu. 27. in 28. julija se bodo ustavili na mestni ploščadi v Zagorju, 29. in 30. julija pa še v Hrastniku.

Ob pomoči radijskih voditeljev se boste lahko preizkusili v vlogi športnega reporterja, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pa v različnih športih (od namiznega tenisa do juda). Z vprašanji gostom boste lahko pomagali ustvarjati radijski program, poskrbljeno pa bo tudi za koncerte lokalnih glasbenikov.

Val 202 bo oddajal vsak dan med 10. in 15.30 uro, ob nedeljah pa do 18.30 ure. Program bosta vodila Aleš Smrekar in Uroš Volk ob pomoči ekipe novinarjev Vala 202.

Olimpijski del programa bodo vsak dan začeli zgodaj zjutraj. Reporterji Boštjan Reberšak, Anja Hlača Ferjančič, Igor Tominec, Franci Pavšer, Dare Rupar, Marko Cirman in Tomaž Langerholz bodo na prizoriščih v Tokiu spremljali nastope slovenskih športnikov in poskrbeli za radijski prenos.

Športno dogajanje bodo na Valu 202 vsebinsko nadgradili tudi s poudarjanjem slovenskih turističnih lokacij in zgodb turističnih delavcev.

Savus

Foto: arhiv Savus