V soboto, 26. junija, so na kamniškem bazenu Pod skalco izvedli celodnevno plavalno tekmovanje, ki se ga je udeležilo 380 plavalcev vseh starostnih kategorij iz 23 slovenskih klubov. Tekmovanje je že 20. leto zapored organiziral Plavalni Klub Kamnik.

Tekmovanja so se udeležili tudi trboveljski plavalci: Taj in Inja Zupančič, Mojca in Špela Oberžan, Ariana Agrež, Teja in Pia Zore, Mija Milinković, Noemi Borišek ter Iva Knez.

Taj Zupančič je osvojil osmo mesto v finalu na 50 metrov prosto, peto na 100 metrov delfin, četrto na 100 metrov prsno ter srebrno medaljo na 50 metrov delfin. S tem je izboljšal kar tri osebne rekorde.

Ariana Agrež je vse svoje nastope zaključila na stopničkah in dokazala, da imajo v PK Rudar zopet zlato ribico ki bo v bodočnosti krojila slovensko plavanje. Na najvišjo stopničko se je zavihtela v disciplinah 50 metrov in 100 metrov prosto ter 50 metrov prsno, medtem ko je na 100 metrov prsno in 100 metrov delfin osvojila drugo mesto.

Mojca Oberžan ji je družbo na stopničkah delala v disciplini 50 metrov in 100 metrov delfin, kjer je bila druga in tretja. V finale se je uvrstila tudi na 100 metrov hrbtno in 50 metrov prosto, kjer je bila peta in šesta.

Ponovno pa je za veliko presenečenje poskrbela Pia Zore, ki si je na 50 metrov hrbtno priplavala srebrno medaljo.

V finale, torej med osem najboljših, so se uvrstile tudi Mija Milinković s sedmim mestom na 50 metrov delfin, Noemi Borišek z dvema osmima mestoma na 100 metrov delfin in hrbtno ter Špela Oberžan s sedmim mestom na 100 metrov delfin.

Teja Zore, Iva Knez in Inja Zupančič pa so nastopile v mlajših letnikih in dokazale, da lahko tudi one dosežejo lepe rezultate.

Naslednja vikenda plavalce čakata še zadnji tekmovanji pred državnim prvenstvom, to sta pokal Boberček in mednarodni miting Mobitel v Radovljici.

MR

Foto: PK Rudar


 

Prejšnji članekMaja Čolić je nova Miss Slovenije
Naslednji članekObnova mestnih ulic v Zagorju