Minuli vikend so kajakaši v mestu Pau v Franciji končali letošnjo sezono v slalomu na divjih vodah. Hrastničan Peter Kauzer je svetovni pokal zaključil z dvema drugima mestoma. Drugo mesto je namreč osvojil na zadnji tekmi, prav tako pa je drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Peter Kauzer je v polfinalni vožnji vozil še z nekaj napakami, v finalu pa je napadel in za zmagovalcem Vitom Prindišem zaostal za le 55 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Britanec Joseph Clarke, ki je zaostal za 1,55 sekunde.

V mestu Pau sem se vedno počutil dobro. Tudi cel teden sem imel na treningih dober občutek na vodi. V kvalifikacijah in polfinalu vožnji nista bili takšni, kot sem si želel, v finalu pa sem napadel, saj sem vedel, kje lahko pridobim. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago, ampak vesel sem, da sem še enkrat na stopničkah. Napredujem iz tekme v tekmo. Prejšnji teden sem bil tretji, danes drugi. Pred nami je še svetovno prvenstvo, na katerega odhajam zelo motiviran,« je po tekmi povedal za Kajakaško zvezo Slovenije.

»Na zadnji tekmi je bila med najboljšimi petimi dobra borba in zelo dobre vožnje. Vsi smo pokazali, kaj lahko naredimo, na koncu pa mi je uspelo osvojiti drugo mesto na tekmi in drugo v skupnem seštevku, zaradi česar sem izredno vesel,« je še dodal Kauzer.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je tako Kauzer iz četrtega mesta napredoval na drugo. Prindiš je končno zbral 263 točk, Kauzer 239, tretji Italijan Giovanni De Gennaro pa 220.

Na tekmi pa so bile uspešne tudi slovenske kajakašice. Urša Kragelj je po dolgem času ponovno stopila na zmagovalne stopničke, in sicer osvojila je tretje mesto. Eva Terčelj pa je za stopničkami zaostala le za 52 stotink, je pa v skupnem seštevku svetovnega pokala končala na tretjem mestu.

Kajakaše sedaj čaka še svetovno prvenstvo, ki bo med 21. in 26. septembrom v Bratislavi na Slovaškem. Kauzer je povedal, da se v Bratislavi počuti kot doma, so pa sedaj povsem prenovili progo. »Dodali so plastične ovire in jo malce spremenili. Ko smo bili na treningu, mi je bila všeč, tako da že komaj čakam svetovno prvenstvo, ki bo čez dva tedna,« je še dodal.

SB

Foto: Kajakaška zveza Slovenije