Pretekli teden so imeli zasavski policisti največ dela s tatvinami. Tatovi so se lotili trgovin s kozmetičnimi izdelki. Tako so kradli parfume v Hrastniku, Trbovljah in Zagorju. V Litiji so iz trgovine odnesli za 800 evrov alkoholnih pijač, v Trbovljah so iz stanovanjske hiše odnesli računalnik in nakit, ukradli so tudi pokrovček za pranje žarometov na avtu ter vlomili v prostore društva. Prometnih nesreč ni bilo veliko, v Zagorju je nekdo poškodoval pnevmatiko, policisti so zasegli avto, ukvarjali so se še s sporom med občanoma v Hrastniku, družinskim sporom v Zagorju in kaznovali občanko, ki se je nespodobno vedla na urgenci v Trbovljah. Iščejo tudi lastnika psa, ki je spuščen ugriznil konja v ogradi.

PP Hrastnik

Torek, 3. 5. 2022

Policiste so obvestili o tem, da si je moški na vikendu pri delu s kotno brusilko poškodoval prste. Poškodovani je v bolnišnici, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policiste so obvestili o tatvini artiklov iz trgovine. Neznana storilca sta ukradla šest parfumov v vrednosti nekaj čez 500 evrov.

Četrtek, 5. 5. 2022

Policisti so obravnavali spor med občanoma. Zaradi drznega in nasilnega vedenja kršitelja čaka ustrezen ukrep.

Obravnavali so tatvino pokrovčka za pranje žarometov. Neznani storilec je pri tem poskušal ukrasti še plastični del vzvratnega ogledala na vozilu in povzročil materialno škodo v višini okoli 200 evrov.

PP Trbovlje

Sreda, 4. 5. 2022

Policisti so obravnavali tatvino iz trgovine, neznani storilec je ukradel kozmetične izdelke v vrednosti nekaj čez 400 evrov.  Sledi zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.

Obravnavali so kršitev na javnem kraju. Na urgenci v Trbovljah se je občanka nespodobno vedla in žalila osebje. Izdali so ji plačilni nalog.

Četrtek, 5. 5. 2022

Obravnavali so vlom v hišo. Storilec je razbil okno ter vstopil v notranjost pritličnega stanovanja in ga pregledal. Pri tem je odnesel računalnik in zlatnino v skupni vrednosti okoli 1000 evrov. Policisti bodo krajo raziskali in obvestili pristojno državno tožilstvo .

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen motorist. Ta je vozil iz smeri Ravenske vasi proti Bevškem ter zaradi neznanega razloga izgubil oblast nad vozilom ter padel. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Čaka ga plačilni nalog.

Pri redni kontroli prometa so v nočnem času zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo 21 letnemu vozniku. Čaka ga še obdožilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so vlom v prostore društva. Storilec je s primernim orodjem odprl okno ter vstopil v notranjost, jo pregledal, pri tem pa ni ničesar odnesel.

PP Zagorje

Četrtek, 5. 5. 2022

Obravnavali so poškodovanje pnevmatike vozila. Sledi zbiranje nadaljnjih obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva .

Policiste so obvestili o tatvini artiklov iz trgovine. Neznani storilec je ukradel parfume v vrednosti nekaj čez 400 evrov.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru zaradi spora med družinskimi člani. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Litija

Sreda, 4. 5. 2022

Obravnavali so nenavaden dogodek. Spuščen pes je ugriznil konja v ograjenem pašniku. Ko bodo ugotovili, kdo je lastnik psa, ga čaka ukrep po Zakonu o zaščiti živali (lastnika, ne psa).

Četrtek, 5. 5. 2022

V trgovini v Litiji so obravnavali tatvino alkoholnih pijač v skupni vrednosti okoli 800 evrov. Sledi zbiranje nadaljnjih obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.

Nekaj  po  20. uri je v Štangarskih poljanah prišlo do prometne nesreče,  ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je na prednostno cesto vključil brez da bi se prepričal, ali lahko to stori varno. Izsilil je prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. V nesreči so se oba voznika  in  dva potnika v vozilu lažje poškodovali. Povzročitelju bodo izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična