Članice in člani Pevskega društva Zvon Šmartno so se v mesecu avgustu udeležili pevskega vikenda na Prvinah. V zadnjih dveh letih jim je virus preprečil, da bi se družili na pevskih vajah in nastopih, praznovati pa niso mogli niti 130-letnice društva, ki so jo beležili v lanskem letu. Pevski vikend je zanje po dolgem času predstavljal priložnost za druženje.

Delovni program pevskega vikenda na Prvinah je pripravila zborovodkinja Marija Celestina. V sklopu izobraževanj za zbore in zborovodje je JSKD, izpostava Litija, k sodelovanju povabila priznano sopranistko Martino Burger, ki jih je učila vokalnih tehnik. Delo je bilo naporno, a pevci so z navdušenjem sledili njenim navodilom, razlagam in vajam. Prepevali so tudi po vodstvom zborovodkinje Eme Hostnik, ki jim je prišla pomagat kot repetitorka.

V prostem času so se družili, telovadili in se pogovarjali o načrtih. V svoje vrste pa so sprejeli tudi novega pevca. Ob zaključku so ugotovili, da je bil ta pevski vikend eden izmed najbolj uspešnih, saj so obogatili svoje znanje, veselje in pripravljenost k petju v zboru.

KK

Foto: Zvon Šmartno