petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Odlikovani za hrabrost

Policija se je včeraj z medaljami zahvalila posameznikom, ki so s svojimi plemenitimi dejanji nesebično in požrtvovalno pomagali drugim. Policija jih podeljuje policistom, drugim zaposlenim v policiji in tudi fizičnim osebam, ki se izkažejo pri reševanju ljudi ali premoženja oziroma opravljanju varnostnih nalog, ob katerih so bila nevarnosti izpostavljena njihova življenja.
Medalje za požrtvovalnost in hrabrost je podelil generalni direktor policije Marjan Fank skupaj z ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar. Medaljo policije sta prejela tudi Jernej Groboljšek, policist Policijske postaje Trbovlje, in Nejc Muljavec s Policijske postaje Zagorje ob Savi.

Pomoč v skalah

Jernej Groboljšek je prejel medaljo policije za hrabrost, ker je z odličnim alpinističnim znanjem uspel rešiti človeško življenje, čeprav je bil pri plezanju po strmi skalni steni v nevarnosti tudi sam. Groboljšek, policist Policijske postaje Trbovlje, je bil nekega mrzlega januarskega popoldneva napoten, da pomaga fantu, ki se je zaplezal na visoki in nevarni skalni polici, ker je hotel rešiti svojega psa. Brez svoje plezalne opreme in v polmraku je policist na izjemno zahtevnem in nevarnem terenu pokazal svoje profesionalno alpinistično znanje in pomagal mladostniku in njegovemu psu s skalne pečine.  Policist je brez pomisleka priskočil na pomoč in se pri tem nadvse izkazal.

Ujel vlomilca

Nejc Muljavec s Policijske postaje Zagorje ob Savi je prejel medaljo za požrtvovalnost, ki jo je izkazal pri lovu na vlomilca marca letos. Ponoči  sta bila s kolegico obveščena o dveh vlomih. Ko sta obravnavala prvega, so ju že klicali na drugega, kjer sta vlomilca zalotila pri delu. Ta je poskušal zbežati, a je Nejc Muljavec pogumno stekel za njim. Vlomilec se ni dal in je, misleč, da bo policista ugnal, skočil v leden potok, policist pa je brez oklevanja, ponoči in v zelo slabi vidljivosti skočil z višine treh metrov v ledeno mrzli potok za njim. Dohitel ga je in prijel. Vlomilec je imel pri sebi še nevarno orodje, a ga je policist uspel obvladati.

ZT

Isti avtor