četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zasavci pozdravili kolesarje


Zaključek 23. kolesarske dirke po Sloveniji, ki je v nedeljo, 19. junija potekala skozi Zasavje, je bil tradicionalno v Novem mestu.  Zadnja, četrta etapa 179,8 kilometrov dolge proge se je začela v Rogaški Slatini. V 63 kilometru so kolesarji pripeljali v Hrastnik, najboljši na letečem cilju so bili člani ubežne skupine  Michele Gazzara (Italija), Sergey Nikolaev (Rusija) in Daniele Colli (Italija). Potem je kolesarje čakal 529 metrov visok vzpon na Boben. Gorski cilj je dobil Michele Gazzara (Italija) pred Jensom Wallaysem (Belgija) in Rusom Sergeyem Nikolaevim. V Zagorju so kolesarji spet sprintali. Leteči cilj je tam pripadel Slovencu Jonu Božiču pred Nikolaevim in Gazzaro. Pot je kolesarje vodila naprej po zagorski dolini, čez Mlinše, Kandrše proti Slivni in naprej po litijski občini na Bogenšperk ter Dolenjsko.

Etapo je zaznamoval padec, ki je izločil nekatere sprinterje. Padel je tudi Marko Kump, ki je dobil že tri dirke po Sloveniji, kar je pomenilo, da se je za zmago udarila precej zmanjšana glavnina. Zanimiv sprint je dobil ruski kolesar Aleksander Porsev, Estonec Rein Taaramäe pa dirko. Dobil jo je z veliko prednostjo, tako da vprašanje o končnem zmagovalcu niti v sprintu ni bilo vprašljivo.  Najboljši domač kolesar v splošni razvrstitvi je bil Jure Golčer, ki je zasedel peto mesto – od četrtega ga je ločila le sekunda. Sicer je Jure Golčer dirko po Sloveniji dvakrat že dobil.

Kisovčan Primož Roglič, ki je v preteklem letu pometel s konkurenco na dirki po Sloveniji, tokrat ni nastopil. Tudi njegove ekipe ni bilo na dirki. Je pa dogajanje spremljal ob progi in vmes tudi podoživljal lansko zmago. Na žalost se mu želja, da bi majico predal Slovencu, ni uresničila.

Andraž Malovrh

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor