Krajevni odbor Rdečega križa Čemšenik je tudi letos obeležil materinski dan s prireditvijo. To so članice odbora pripravile že teden prej, 16. marca, v kulturnem domu Čemšenik.

Prireditev si vsako leto ogleda polna dvorana krajank in krajanov. Med njimi je največ ponosnih mamic in babic, saj program popestrijo učenci podružnične šole Čemšenik pod mentorstvom učiteljic Andreje Borišek, Irene Hudi, Anje Čop, Petre Rome ter letos tudi vzgojiteljic Nataše Vedenik in Maje Rome Anžlovar. Poleg učencev in predšolskih otrok iz čemšeniškega vrtca so se na odru predstavili tudi mladi glasbeniki, ki se učijo kitaro pri Janiju Kortniku in harmoniko pri Bojanu Bervarju. Nastop so otvorili in sklenili pevci Čemšeniškega kvarteta, ki jih vodi Marija Zupan, na harmoniki pa spremlja Bojan Kuder.

Med govorniki so bili povabljeni gostje, zbrane pa je pozdravila tudi predsednica krajevne organizacije RK Čemšenik Simona Jarc. Poudarila je, da je skrb krajevnega odbora usmerjena predvsem k socialno šibkejšim in starejšim krajanom. »Za slednje vsako Martinovo nedeljo pripravimo srečanje starostnikov nad 70 let v gostilni Zaloka. Naše članice s svojim prispevkom in obiskom skozi vse leto razveseljujejo oskrbovance v domu na Izlakah, nekajkrat letno razdeljujemo pakete Rdečega križa, sodelujemo v Mercatorjevi akciji, kjer hrano, ki je v trgovini ne prodajo, razdelimo med tiste, ki jim pride še kako prav. Med letom se z voščilom, včasih tudi z obiskom, spomnimo starejših, ki praznujejo osebni jubilej, pripravljamo predavanja, merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Sodelujemo na prireditvi Večer na vasi in v dobrodelnih akcijah, ki jih pripravlja Rdeči križ na območju Zagorja. Naše članice skrbijo tudi za pripravo in urejenost mrliške vežice in njene okolice skozi vse leto,« je povedala Simona Jarc in dodala, da tudi prireditev ob materinskem dnevu sodi v njihov program dela in je vesela, da je postala tradicionalna.

TPK

Foto: Stanka Polc