sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zbrali več kot 11 tisočakov

Na sobotnem koncertu v Delavskem domu Trbovlje je nastopilo več znanih glasbenikov, ki so pomagali zbirati sredstva za družino Kovač, ki ji je v začetku leta zgorela hiša.

21. januarja je okrog sedme ure zvečer zagorelo v stanovanjski hiši na Nasipih v občini Trbovlje. Do prihoda gasilcev je ogenj zajel lesena tla in stene v mansardi. Gasilci so požar pogasili, prezračili hišo in jo pregledali s termo kamero. Gasilo je 49 gasilcev, od katerih je moral eden zaradi vdihovanja dima na urgenco.

Družina Kovač je tistega večera ostala brez strehe nad glavo. Z donacijami so jim pomagala številna lokalna podjetja in Lions klub Trbovlje, preko Rdečega križa še vedno zbirajo sredstva. Občina Trbovlje je v soboto, 23. marca, pripravila dobrodelni koncert, od katerega so ves izkupiček namenili družini Kovač. S prodajo vstopnic so zbrali 6200 evrov.

»Dokazali smo, da v naši dolini živimo srčni ljudje. Ljudje, ki jim je mar za sočloveka. Hvala,« so po koncertu zapisali na Facebook strani Občine Trbovlje.

Donacije zbirajo tudi preko Rdečega križa, OZ Trbovlje, v obliki nakazil. Do koncerta se je na računu nabralo 5467 evrov, še vedno pa lahko tisti, ki želijo pomagati, nakažejo denar na TRR SI56 02330 001 5706 240 s sklicem 00 21012019; namen: POMOČ POŽAR.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje

Isti avtor