Cesta skozi Bevško z oznako R1-221/1219 povezuje Trbovlje z Zagorjem. Tam ustavlja avtobus, ki vozi od trboveljske postaje Komunala do glavne avtobusne postaje v Zagorju in nazaj, a postajališč, kjer bi lahko občani pod streho in umaknjeni od ceste počakali na avtobus, ni. Edini znak, da se tam dnevno sprehaja in postava več nog, je steptana zemlja in pohojeno listje, ki odpada z bližnjih dreves in grmičevja. Občina Trbovlje je želela oznako za postajališče urediti na vozišču, a ker gre za regionalno cesto, bi morala dovoljenje za oznako dati država. »Občina je že pred leti prosila Republiko Slovenijo, ki je lastnik državnih cest, da bi avtobusna postajališča označili vsaj na vozišču, vendar pri tem ni bila uspešna. Tako je v naselju Bevško na vozišču označeno le eno avtobusno postajališče in sicer v smeri Zagorja,« so povedali na občini.
Situacija pa se bo še letos začela spreminjati na bolje, pravijo. Lani so se z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo dogovorili, da bodo v Bevškem uredili štiri avtobusna postajališča, dva v zgornjem, dva pa v spodnjem delu Bevškega. V zgornjem delu bodo lahko potniki na avtobus za Zagorje ali Trbovlje čakali pri klubu Mesečina (kot to počno že zdaj, le da stojijo kar ob cesti). Občina namerava tam v sodelovanju z DRSI urediti postajališči, pločnik in prehod za pešce z ustrezno prometno signalizacijo, pravijo. Dela naj bi stekla v drugi polovici marca.

V spodnjem delu Bevškega je občina tik ob regionalni cesti odkupila zemljišče, kjer bodo na obeh straneh ceste postavili avtobusni postajališči. Postajališče na cesti proti Zagorju bodo uredili med bivalnimi enotami Zarja in objektom na naslovu Bevško 14. Na cesti proti Trbovljam, sporočajo na občini, bo postajališče stalo na trenutno peščeni površini nasproti objekta Bevško 14. Pot pešcev do postajališč bo varnejša kot do zdaj; na obeh straneh ceste jih bo namreč predvidoma varoval hodnik. Med tema dvema postajama nameravajo urediti tudi prehod za pešce in ga opremiti z ustrezno signalizacijo. Projekt gradnje avtobusnih postaj naj bi bil nadaljevanje del obnove vodovoda, ki ga bo Komunalno podjetje Trbovlje maja urejalo prav tam.

Martina Drobne

Prejšnji članekVseskozi se dogaja, a brez dvorane
Naslednji članekGasilstvo je podedoval