sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Nova brv v Laškem

Konec septembra 2017 se je začela gradnja dela kolesarske poti Celje–Laško–Zidani Most. Na odseku kolesarske povezave na območju Tremerij, ki je dolg 2,5 km, so postavili tudi novo brv za kolesarje in pešce.

»Projekt izgradnje bo prispeval k uresničevanju ciljev celostne prometne strategije Občine Laško in Mestne občine Celje, v prihodnosti, ko bo kolesarska povezava D1 povezana v celoto, pa bo ta odsek služil tudi za daljinsko kolesarjenje,« sporočajo v kabinetu župana Laškega.

V soboto, 13. aprila, so slovesno otvorili novo pridobitev – postavitev nove 92 metrov dolge in 1,2 milijona evrov vredne brvi za kolesarje in pešce.

Pri gradnji kolesarske brvi, ki je del projekta izgradnje državnih kolesarskih poti, je bil glavni nosilec Direkcija RS za infrastrukturo. Sredstva za projekt so zagotovile občine Osrednjega celjskega območja iz kvote Dogovora za razvoj regij oziroma Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Direkcija RS za infrastrukturo. Občina Laško je poskrbela za obsežen del pred samo gradnjo – od projektov, gradbenega dovoljenja, zemljišča za brv.

Na otvoritev so se župan Občine Laško Franc Zdolšek, župan MO Celje Bojan Šrot, podžupana obeh občin, podžupanja, ostali predstavniki občin, Direkcije, medijev, idr. pripeljali s KolesCi, to so kolesa iz sistema javne izposoje koles, ki bo zdaj lahko zaživel v polni moči. S to kolesarsko povezavo so namreč omogočili prvotni namen sistema javne izposoje koles – da si uporabnik izposodi kolo v Laškem, se z njim odpelje do Celja in ga lahko tam tudi pusti ali obratno.

Savus

Foto: Boris Vrabec

Isti avtor