četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Nepridipravi niso dali miru

Zasavski policisti so imeli konec tedna kar veliko dela. Prometne nesreče, vlomi, kršitve javnega reda in miru. Vse to je zaznamovalo sončen vikend.

PP TRBOVLJE

V petek popoldne so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer so se v stanovanju sprli družinski člani. Zaradi kršitve javnega reda in miru so kršitelju izdali plačilni nalog. Zvečer so se odpravili v gostinski lokal, saj so bili obveščeni, da občan krši javni red in mir. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti ustrezno ukrepali. Obravnavali so tudi prometno nesrečo v Bevškem, kjer je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozilo trčilo v ograjo ob vozišču. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0.83 mg/L). Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Trboveljski policisti so v soboto obravnavali še eno prometno nesrečo, ki se je zgodila v Kisovcu. Zaključila se je z materialno škodo, zato so odstopili od nadaljnjega ogleda in udeležencem izdali obvestilo o odstopu.

V nedeljo so na Sveti planini obravnavali poškodovanje objekta, saj je neznani storilec razbil več stekel na oknih. S tem je nastala materialna škoda za 200 evrov, po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Na parkirnem prostoru v Trbovljah je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo prijavitelja. Neznanec je povzročil materialno škodo v višini 700 evrov.

Popoldne so imeli še eno intervencijo v Trbovljah, spet zaradi kršitve javnega reda in miru, pri čemer je občan žalil žensko in ji vpričo policistov grozil s pretepom. Ker kršitelj kljub zakonitemu ukazu, da naj preneha s kršitvijo, tega ni upošteval, so ga dali na hladno, dobil pa bo tudi položnico, ki ga bo udarila po žepu.

PP ZAGORJE OB SAVI

Policisti  Policijske  postaje  Zagorje ob Savi so pri preiskavah kaznivih dejanj  vlomov  v  kleti in kraje orodja in drugih  predmetov  na  območju  Zagorja  ob Savi, 9. septembra identificirali osumljenca  navedenih  kaznivih  dejanj ter mu na podlagi določil Zakona o  kazenskem postopku odvzeli prostost. Na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v  Ljubljani so opravili hišno preiskavo, pri kateri so našli nekatere ukradene predmete. Na podlagi vseh zbranih obvestil je preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani,zoper osumljenca odredila pripor.

V soboto ponoči so intervenirali v zasebnem prostoru v Kisovcu, kjer je kršiteljica kršila  določila ZJRM-1 s poslušanjem glasne glasbe. Policisti so ji po zbranih obvestilih izdali plačilni nalog.

V nedeljo dopoldne pa se je na Policijsko postajo Zagorje ob Savi zglasil občan in naznanil sum kaznivega dejanja grožnje. Policisti so zbrali prva obvestila o sumu kaznivega dejanja in nadaljnjo preiskavo tega odstopili krajevno pristojni policijski postaji.

Savus

Foto: arhiv Savus

 

Isti avtor