Sankaško društvo Zagorska dolina je minulo soboto organiziralo 15. pokal zagorske doline, tekmovanje v startu sankanja – memorial Aleša Pocieche, ki je štelo za državno prvenstvo v startu sankanja 2020. Udeležilo se ga je 43 tekmovalcev. 

Kot sporočajo iz zagorskega sankaškega društva, je tekmovanje potekalo v odličnem vzdušju in poskrbelo za razburljive boje v kategorijah. V kategoriji mladincev A je med prvim in drugim mestom odločalo le 22 tisočink.

Državnih naslovov so se veselili Benjamin Omahne, Miha Vozelj, Matevž Gajser, Lovro Kovačič, Ema Kovačič (vsi iz Sankaškega društva Zagorska dolina) in Bine Mekina (Sankaški klub Jesenice). Tudi med rekreativci se je bil hud boj za naslov, ki sta ga osvojila Stane Koler (Sankaški klub Idrija)  in Manja Pociecha (Sankaško društvo Zagorska dolina). Tudi v teh dveh kategorijah je odločala manj kot desetinka sekunde.

V ekipni tekmi je so bili prvi člani domačega društva. Med drugim, SaK Jesenice, in domačo ekipo 2 je odločalo 20 tisočink sekunde.

Savus                                        

Foto: arhiv SD Zagorska dolina