Kdo ne pomni pesmi Moje sonce, Odpelji me in drugih, ki so v začetku novega tisočletja okupirale radijske in televizijske postaje? Izvajala jih je seveda skupina Bepop, ki je po nekaj letih delovanja prenehala delovati, letos pa so oboževalce presenetili z novico, da se vračajo na odre – sicer v malo drugačni zasedbi kot poprej …

Bepop je prva slovenska skupina, ki je nastala v resničnostnem šovu Popstars leta 2002. Sestavljali so jo tedaj 20-letna Ana Praznik iz Zagorja, 22-letna Alenka Husič iz Ormoža, 23-letni Simon Meglič iz Tržiča, 22-letna Tinkara Zorec iz Celja in 17-letni Nejc Erazem iz Mirne. Njihova prva pesem, Moje sonce, je takoj po izidu postala velik hit, uspešen pa je bil tudi njihov drugi singel Odpelji me. Le nekaj dni po izidu njihovega albuma se je Nejc Erazem smrtno ponesrečil z motorjem, skupina pa je svojo pot nadaljevala kot četverica. Delovali so še nekaj let, potem pa nekako potihnili. Skupaj dvakrat so nastopili leta 2017, ko je od njihovega nastanka minilo ravno 15 let.

Pred nekaj dnevi pa se je v javnosti pojavila novica, da se Bepop vrača na sceno. »Zdaj pa lahko na glas povem. BEPOP SMO NAZAJ. Tokrat kot ženski trio. Dolgo se je razmišljalo, kuhalo, premlevalo, mešalo in zdaj je ravno prav vroče, da vam lahko serviramo,« je na svoji Facebook strani zapisala Ana Praznik. Prvi koncert zasedba pripravlja 21. septembra v ljubljanskem klubu Cirkus. V zgoraj omenjeni objavi na Facebooku se je Ana Praznik za podporo zahvalila Simonu Megliču, ki pa se jim na odru ne bo pridružil.

MD

Foto: FB stran Bepop – glasbena skupina / Marko Ocepek Photography