Jutri se v vseh slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih začenja novo šolsko leto 2021/22. V Zasavju imamo osem osnovnih in tri srednje šole ter štiri vrtce. Ob začetku novega šolskega leta smo vsem ravnateljem in ravnateljicam poslali nekaj vprašanj, na katera so prijazno odgovorili. Podatke iz Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje nam je poslala ravnateljica Mojca Lazar Doberlet.

Prag Osnovne šole Ivana Cankarja bo jutri prvič prestopilo 30 prvošolčkov. Vseh vpisanih otrok je 287. Skupno bodo imeli 16 oddelkov.

Na šoli je zaposlenih 36 delavcev – 29 strokovnih delavcev in sedem tehničnih delavcev. Knjižničarka pri njih dopolnjuje svojo delovno obveznost, sicer pa je zaposlena na GESŠ Trbovlje. Imajo tudi specialno pedagoginjo, ki pride iz OŠ Tončke Čeč. Hrano razdeljuje delavka, zaposlena na OŠ Trbovlje, pomaga pa jim tudi prostovoljka, študentka razrednega pouka.

Med počitnicami so šolo temeljito očistili, izvedli manjša popravila in pričeli z zamenjavo šolske učne kuhinje (zamenjali so kuhinjske elemente in postavili novo belo tehniko).

Sabina Bravec

Foto: Vukašin Šobot in arhiv Savus