Včeraj se je v vseh slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih začelo novo šolsko leto 2021/22. V Zasavju imamo osem osnovnih in tri srednje šole ter štiri vrtce. Ob začetku novega šolskega leta smo vsem ravnateljem in ravnateljicam poslali nekaj vprašanj, na katera so prijazno odgovorili. Podatke iz Gimnazije in ekonomske srenje šole Trbovlje nam je poslala ravnateljica Jelena Keršnik.

Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje bo v tem šolskem letu obiskovalo 252 dijakov, ki bodo razdeljeni v 13 oddelkov – 4 oddelki programa ekonomski tehnik, 4 oddelki programa športne gimnazije in 5 oddelkov programa splošne gimnazije.

Na šoli je trenutno zaposlenih 41 delavcev, od tega je 33 strokovnih delavcev.

V času počitnic so na šoli potekala redna vzdrževalna dela. Prenovili so tudi kemijsko učilnico. Obnovili so strojne in elektro inštalacije, prenovili talne obloge, uredili prezračevanje nad laboratorijskim delom, do konca meseca septembra pa pričakujejo še opremo. Ta bo zamenjana v celoti. »Najbolj pomembno je, da bo sodobna oprema izboljšala kakovost laboratorijskih vaj, povečalo pa se bo tudi število delovnih mest za dijake,« je povedala ravnateljica Jelena Keršnik.

Sabina Bravec

Foto: arhiv GESŠ Trbovlje in arhiv Savus