S ptujskimi kurenti, slastnimi krofi in neustrašnimi pustnimi maskami bodo v Trbovljah pregnali zimo in priklicali pomlad.

V Trbovljah bodo letos pustovali na kar treh različnih lokacijah po mestu in na vsaki bo poskrbljeno za animacijski program in obisk kurentov. Vsaka maska bo lahko zagrizla v slasten krof in se pogrela s toplim čajem.

V Športnem parku Ledenica se bodo zabavali z Gledališčem Kolenc ob predstavi Pustno rajanje z volkom in mamo kozo. Mestni park bo postregel s pustno animacijo z naslovom Čarovniški napoj in zabavno cirkuško-čarobno predstavo Take pustne čarovnika Sam Sebastjana. Pred Delavskim domom Trbovlje pa bodo udeležence pričakale trboveljske mažorete in Teater Cizamo s predstavo Charivari.

»Pustovanje z bogatim animacijskim programom in kurenti bo potekalo v soboto, 26. februarja, ob 15. uri na Ledenci, v mestnem parku in pred Delavskim domom Trbovlje, ob isti uri z namenom, da se pustne maske porazdelijo med tri prizorišča. In naj vas ne preseneti, če po Trbovljah srečate kurente, ki bodo z glasnim zvonjenjem odganjali zimo. Kurenti se bodo namreč sprehodili po mestu in mogoče jih bo pot vodila mimo vaše ulice, hiše ali bloka. Pustite se presenetiti,« sporočajo organizatorji pustovanja.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje