V Krajevni skupnosti Podkum so v nedeljo, 12. septembra, praznovali svoj praznik, s katerim se spominjajo vrnitve izgnancev med 2. svetovno vojno na svoje domove. Slovesnost ob prazniku so pripravili pri spomeniku žrtvam prve in druge svetovne vojne v Podkumu.

Na prireditvi so nastopili učenci in učenke Podružnične osnovne šole Ivana Skvarče iz Zagorja in pevci iz Podkuma. Zbrane sta nagovorila župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in predsednik KS Podkum Roman Savšek. Prireditve se je udeležil tudi poslanec v Državnem zboru Rudi Medved.

Roman Savšek se je v imenu krajank in krajanov zahvalil županu in Občini Zagorje ob Savi za sodelovanje in za vse pridobitve, ki izboljšujejo kakovost bivanja v tej krajevni skupnosti.

Občina Zagorje ob Savi je lansko leto namreč uredila 750-metrski odsek ceste Podpadež–Osredek, ki je bil zaradi naklona cestišča do sanacije v zelo slabem stanju. Prav tako je financirala asfaltno prevleko ceste v vasi Osredek, za pripravo terena pa so poskrbeli krajani. Ena od naložb v zadnjih letih je bila tudi nova ograja okoli šolskega vrta. V KS Podkum pa so v zadnjih treh letih posodobili še 850-metrski odsek ceste Jurca–Rtiče, 250-metrski odsek ceste v zaselek Jazbine in 520-metrski odsek ceste Borovak–Kos.

Največja pridobitev v zadnjem obdobju pa je sanacija državne ceste Sopota–Preska, s katero so krajani dobili sodobno urejeno in varno pot do Litije.

Savus

Foto: Peter Odlazek