Ob letošnjem dnevu Zemlje so na Gospodarski zbornici Slovenije podelili certifikate Voda iz pipe prvim 30 organizacijam, ki izkazujejo skrb za okolje in spodbujajo pitje vode iz pipe. Med prejemniki je tudi Komunala Trbovlje.

»Na Komunali Trbovlje skrb za okolje in trajnostni razvoj postavljamo v ospredje naših prizadevanj in zavedamo se, da smo prav mi tisti, ki moramo s svojim delovanjem postavljati zgled. Certifikat Voda iz pipe nas pri tem zavezuje in spodbuja k nenehni misli na zdravje in dobrobit našega okolja,« so o prejemu certifikata zapisali na Komunali.

Na poslovnih sestankih in internih izobraževanjih na Komunali je vedno na voljo vrč z vodo iz pipe in stekleni kozarci, ustekleničene vode pa ne uporabljajo. S tem pripomorejo k zmanjševanju plastičnih odpadkov. K pitju vode iz pipe spodbujajo občane, zaposlene in tudi poslovne partnerje.

»Na Komunali Trbovlje smo ponosni na kakovostno oskrbo s pitno vodo, ki ji posvečamo nenehno pozornost in jo strogo nadzorujemo. Kakovost naše vode potrjujejo vsakoletna poročila o zdravstveni ustreznosti pitne vode. Hkrati smo ponosni tudi na bogato tradicijo oskrbe z vodo v mestu, saj se z vodo iz javnega vodovoda Trboveljčani oskrbujejo že več kot 100 let,« še dodajajo.

Savus

Foto: arhiv Komunale Trbovlje