Posledice nakopičenih dolgov že občutijo zaposleni na Cerozu, ki so dobili le polovico januarske plače. Ceroz je namreč v dolgovih, ki vplivajo tudi na likvidnostni položaj družbe.

Kot smo poročali, nad Cerozom med drugim visi izterjava preko 600 tisoč evrov obveznosti do zunanjih dobaviteljev, ki so že zapadle, konec leta pa je bila družba občinam dolžna več kot milijon evrov v neplačanih najemninah.

Sivih las pa vodstvu ne povzročajo zgolj dolgovi – dobesedno čez glavo jim je zrasel kup smeti, ki se nalagajo na površinah družbe in onemogočajo dostop do nekaterih delov centra za ravnanje z odpadki, na primer do kompostarne, in za katere družba zaradi likvidnostnih težav nima denarja, s katerim bi plačala odvoz.

Posledice slabega vodenja v preteklosti in dolgov, ki so se zaradi njega nabrali, bodo najbolj občutile občine ustanoviteljice, saj bodo morale kot lastnice nekako pokriti izgubo. Vprašanje je, kako bodo uredili razmerja z občinami iz Goriške, ki so vozile smeti na Unično po dumpinški ceni. Nikakor pa se v zasavskih občinah ne bodo mogli izogniti podražitvam ravnanja z odpadki, kar bodo občutili tudi uporabniki, najbrž še v prvi polovici letošnjega leta, ko bodo v nabiralnik prejeli višje položnice za komunalne storitve. Za koliko se bo cena povišala, še ni znano.

Savus

Foto: Branko Klančar

Prejšnji članekBurek in izgorelost
Naslednji članekŽe drugič najuspešnejši na DP