četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Že drugič najuspešnejši na DP

V soboto, 23. februarja, je v Črnomlju potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane ter Državno prvenstvo v para-karateju. Karate klub Trbovlje so zastopali Urša in Barbara Haberl, Patricija Bukovinski, Luka Perc in Blaž Hribovšek pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Vlogo sodnika je prvič opravljal Živojin Babič, ki je v začetku letošnjega leta uspešno opravil izpit za sodnika pri Karate zvezi Slovenije.

Državna prvaka sta postala Blaž Hribovšek pri članih do 60 kilogramov in Barbara Haberl pri članicah do 55 kilogramov. Urša Haberl je v svojem prvem nastopu na članskem državnem prvenstvu osvojila srebrno medaljo v kategoriji do 50 kilogramov. Patricija Bukovinski se je po nekajletni tekmovalni pavzi vrnila na tatamije in se takoj zavihtela na zmagovalni oder z bronasto medaljo v katah. Luka Perc je v kategoriji do 75 kilogramov osvojil nehvaležno peto mesto. Mladi Trboveljčani so ponovno zaznamovali člansko državno prvenstvo, saj so z dvema zlatima ter po eno srebrno in bronasto medaljo že drugo leto zapored postali najuspešnejši klub Državnega prvenstva za člane in članice, kar dokazuje, da so Trboveljčani po tekmovalnih uspehih v samem vrhu slovenskega karateja. Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila bronasto medaljo v katah pri veterankah in Branko Glavač, ki je osvojil srebrno medaljo v para-karateju.

Pester vikend so Trboveljčani zaključili v nedeljo, 24. februarja, na 14. Mednarodnem karate turnirju Pokal Nestla Žganka v Velenju. Barve Karate kluba Trbovlje so zastopali Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Žana Dolec Čučnik, Lara Salkič, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Jure Krajnc in Ervin Salkič. Vodil jih je trener Edin Salkič, ki se je obenem še več kot uspešno pomeril med veterani. V vlogi sodnikov so bili na tekmovanju Sabina Fazlič, Živojin Babič in Alenka Paternoster, ki je bila na koncu izbrana za najboljšo sodnico tekmovanja. Trboveljski tekmovalci so si priborili šest medalj v športnih borbah. Ervin Salkič je pri mladincih do 61 kilogramov osvojil srebrno medaljo. Tretja sta bila Eva Kolander pri mlajših kadetinjah do 50 kilogramov in Aljaž Hvala med dečki nad 45 kilogramov. Za zlato medaljo so poskrbeli trener Edin Salkič, ki je nastopil v kategoriji športnih borb veteranov v absolutni kategoriji, Cristina Korpar Žveglič pri deklicah nad 40 kilogramov in Tilen Grivec pri dečkih nad 45 kilogramov.

Naslednji vikend čaka Trboveljčane zopet dvojni spored, in sicer člansko tekmovanje Series A v Salzburgu ter mednarodna turnir v Virovitici.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor