V soboto, 18. septembra, so v Delavskem domu Hrastnik pripravili finalni večer Slovenske note 2021. Nastopilo je devet še neuveljavljenih pevk in pevcev iz celotne Slovenije, zmagovalka pa je postala 18-letna Velenjčanka Pia Katarina Kremžar.

Zmagovalka Pia Katarina Kremžar, ki je nastopila s pesmijo Žal mi je, je po zmagi povedala, da je ostala brez besed, saj je bila zmaga res nepričakovana. »Res hvala vsem, obljubim, da bom za vas napisala še milijon pesmi,« je dodala. Zmagovalni kipec ji je predala zmagovalka Slovenske note 2020 Larisa Leva. V naslednjih dneh pa jo kot nagrada za zmago čaka podpis pogodbe z glasbeno založbo Menart Records.

Na finalnem večeru Slovenske note 2021 so s svojimi avtorskimi pesmimi poleg Pie Katarine Kremžar nastopili še: Lana Škof (s pesmijo Tvoj šepet), Primož Vidovič (s pesmijo Pa vendar, draga), Katja Kos (s pesmijo Padam), Denis Katančič (s pesmijo Predaleč), Ina Olup (s pesmijo Samo midva), Kiki (s pesmijo Punčka iz papirja), Neli Jerot (s pesmijo Pokaži mi pot) in Tinkara Jančar Vrhovnik (s pesmijo Tam nekje).

Finalni večer so vodili kar štirje, med njimi tudi dva Zasavca – Trboveljčanka Kaja Čop in Hrastničan Nejc Ašič. Pridružili sta se jima še Sara Praznik iz Brežic in Nastja Galič iz Sevnice. V glasbenem programu pa so svoje nove avtorske pesmi zapeli tudi nekateri izmed finalistov preteklih let.

Letošnjo zmagovalno pesem so izbrali s kombinacijo glasov strokovne žirije in telefonskega glasovanja. Strokovno žirijo so sestavljali Alesh Maatko, Irena Vrčkovnik, Dean Windisch in Nino Ošlak, ki so od doma ocenili studijske verzije pesmi, ter Raiven, Maja Keuc (Amaya), Gregor Ravnik in Kristina Oberžan, ki so pesmi in nastope finalistov ocenili v živo v Hrastniku.

Sabina Bravec

Foto: Sabina Bravec