sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jorgić na vrhu Evrope

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Hrastničan Darko Jorgić, je dosegel nov mejnik v svoji blesteči karieri. Osvojil je turnir top 16 igralcev Evrope v Montreauxu v Švici. V finalu je po izjemni borbi ugnal Šveda Trulsa Möregardha s 4:3.

Darko Jorgić je dosegel enega največjih uspehov v karieri in se povzpel na vrh Evrope. V prvem krogu prestižnega turnirja je premagal 38. igralca sveta Jonathana Grotha (Danska), v četrtfinalu Avstrijca Daniela Habesohna (44), v polfinalu je padel še 14. igralec sveta Patrick Franziska (Nemčija).

Finale je bilo izjemno napeto. Jorgić se je pomeril z 20-letnim Dancem Trulsom Möregardhom, drugim iz zadnjega svetovnega prvenstva v Houstonu v ZDA.   Danes je 18. na svetovni namiznoteniški lestvici. V finalu se po štirih nizih Darku ni dobro pisalo, saj je Danec povedel s 3 : 1. Vendar je Hrastničan peti niz gladko dobil, zadnja dva niza pa je zmagal z 12 : 10. Izjemno!

»Vedno ponudi nekaj novega, česar ne pričakuješ. Do 1:3 v nizih nisem imel rešitve. Lahko bi celo bilo 2:2, a so bile napake prehitre in je povedel s 3:1. Potem sem si rekel, da moram igrati bolj agresivno in variirati v igri, bolje vračati servise, bolje servirati. Verjel sem v vsako točko, da ga lahko premagam, ne glede na rezultat. Pri 3:3 v nizih in 10:7 sem imel malce sreče. Nato sem na meč žogico odigral vrhunsko točko in to mi daje pozitivno energijo za naprej,« je za RTV Slovenija Jorgić povedal po dvoboju in zmagi.

Kot smo že poročali, se je Darko Jorgić konec januarja na svetovni namiznoteniški lestvici povzpel na 17. mesto, kar je najvišja slovenska uvrstitev v zgodovini. Po uspehu v Švici pa bo na lestvici še nekoliko napredoval.

Savus

Foto: arhiv Savus, Branko Klančar


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor