Hrastnik
Na hrastniško policijsko postajo se je včeraj malo po 6. uri zjutraj zatekel pes. Policisti so obvestili Veterinarsko postajo Sevnica, ki je psa prevzela, zoper lastnika pa sledi ustrezen ukrep. Okrog pol enajste zvečer so policisti vozniku osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje.

Trbovlje

Okrog 7.30 se je zgodila prometna nesreča s pobegom, vzrok je bilo nepravilno prehitevanje. Povzročitelj  po trčenju s kraja nesreče pobegnil. Okoli 12. ure so policisti prejeli obvestilo o zaparkiranju garaže. Kršiteljici so izrekli opozorilo. Ob pol enajstih ponoči so trboveljski policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so s preizkusom ugotovili, da ima v telesu 0,69 mg/l alkohola.

Policijska postaja Trbovlje je dopoldan prejela obvestilo o najdeni osebi oziroma osebah. Ugotovili so, da so mimoidoči na Savinjski cesti v Trbovljah opazili dve osebi, ki sta stekli iz prikolice tovornega vozila, ko so tega raztovarjali pri enem od podjetij. Policisti so po prijavi nemudoma odšli na teren in eno osebo tudi izsledili. Ugotovili so, da gre za mladoletnega državljana Afganistana, ki je zaprosil za mednarodno zaščito. Nastanili so ga v azilnem domu v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da naj bi mladoletnik skupaj s še enim neznancem v Srbiji prerezal ponjavo na tovornem vozilu in se skril v prikolici ter na tak način nezakonito prišel v Republiko Slovenijo. Policisti drugega neznanca še iščejo.

ZT

Prejšnji članekSončnice razstavljajo
Naslednji članekKdo bo pokrpal udarne jame?