V okviru Društva invalidov Hrastnik deluje tudi sekcija za ročna dela Sončnice. Tudi letos so članice svoja ročna dela postavile na ogled. Vodilna nit letošnje razstave so izdelki iz odpadnih materialov.
Razstavo so odprli 1. marca. Zbrane so nagovorili predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar, hrastniški župan Milan Jerič in direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar. V kulturnem programu so, tako kot že mnogokrat poprej, sodelovali člani Moškega pevskega zbora Svoboda.

Pri ustvarjanju izdelkov, ki so na ogled na razstavi, so sodelovali tudi drugi člani Društva invalidov Hrastnik ter stanovalci Doma starejših občanov Hrastnik.

Članice sekcije Sončnice pri društvu skupaj ustvarjajo že več kot 20 let. Na otvoritvi so se z minuto molka se spomnili naše preminule članice Sončnic Štefke Matjašič. Na razstavi so njeni izdelki še posebej izpostavljeni.

Člani društva vsakoletno razstavo izkoristijo tudi kot priložnost za klepet obiskovalci. »Veseli smo, da je razstava vedno dobro obiskana, da nas s svojim obiskom razveselijo tudi člani sorodnih društev, saj so to priložnosti, ko se lahko malce pogovorimo,« so povedali v DI Hrastnik.

Izdelki bodo na ogled še danes in v petek, 3. marca, od 10. do 17. ure.

ZT

Prejšnji članekPokrijte se z ruto
Naslednji članekSkočila iz tovornjaka in pobegnila