Precej dela so imeli v zadnjih 24 urah gasilci po Zasavju. Posredovali in pomagali so pri prometni nesreči tovornega vozila v Hrastniku, razlitem plinskem olju v Kisovcu in podrtem drugu telefonske napeljave v Mali Peči.

V petek okrog 16.30 ure se je na Cesti 3. julija v Hrastniku tovorno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Hrastnik-mesto so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili v kabini tovornjaka ujetega voznika, nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju tovornega vozila in vozišče očistili razlitih tekočin. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Trbovlje reševalci NMP Hrastnik.

Malo po 17.30 uri se je na regionalni cesti Zagorje-Trojane v naselju Kisovec, občina Zagorje ob Savi, razlilo plinsko olje. Gasilci PGD Zagorje, Trbovlje in Cestno podjetje Kisovec so razlito olje v dolžini okoli 600 metrov sprali.

Ob 17.00 uri se je v naselju Mala Peč, občina Zagorje ob Savi, podrl drog telefonske napeljave, Gasilci PGD Čolnišče so zavarovali kraj in pomagali delavcem Telekoma pri odpravi okvare.

Savus

Fotografija je simbolična