Danes v Delavskem domu Hrastnik ob 20. uri pripravljajo finalni večer Slovenske note 2021. Sto gledalcev si bo lahko finale ogledalo v živo v dvorani (ob upoštevanju pogoja PCT), prireditev pa se bo v živo predvajala tudi na YouTube kanalu Slovenske note, ki ga najdete na tej povezavi.

Na finalnem večeru Slovenske note 2021 se bo predstavilo devet še neuveljavljenih pevk in pevcev iz cele Slovenije. To so Lana Škof (s pesmijo Tvoj šepet), Primož Vidovič (s pesmijo Pa vendar, draga), Katja Kos (s pesmijo Padam), Denis Katančič (s pesmijo Predaleč), Pia Katarina Kremžar (s pesmijo Žal mi je), Ina Olup (s pesmijo Samo midva), Kiki (s pesmijo Punčka iz papirja), Neli Jerot (s pesmijo Pokaži mi pot) in Tinkara Jančar Vrhovnik (s pesmijo Tam nekje).

Zmagovalno pesem bodo izbrali na poseben način – s kombinacijo glasov 8-članske strokovne komisije, ki bo oddala 400 točk oziroma 50 % vseh točk, in glasov telefonskega glasovanja javnosti, ki bo oddala prav tako 400 točk oziroma 50 % vseh točk.

Strokovna komisija je letošnje leto 8-članska in je razdeljena na dva dela. V prvem delu so člani in članice ocenjevali zgolj studijske posnetke pesmi. Pesmi so ocenili Alesh Maatko, Irena Vrčkovnik, Dean Windisch in Nino Ošlak. V drugem delu strokovne komisije pa bodo člani in članice prišli na finalno prizorišče dogodka ter poleg točkovanja pesmi točkovali tudi živo izvedbo nastopov. V Hrastnik prihajajo Raiven, Maja Keuc, Gregor Ravnik in Kristina Oberžan.

Finalni večer pa bodo vodili štirje, med njimi tudi dva Zasavca – Nejc Ašič iz Hrastnika in Kaja Čop iz Trbovelj. Pridružili pa se jima bosta še Sara Praznik iz Sevnice in Nastja Galič iz Brežič.

Vabljeni k ogledu dogodka!

Nejc Ašič

Foto: Slovenska nota 2021