V Preboldu so pod okriljem Občine Prebold in v izvedbi Turističnega društva Prebold uspešno izvedli Festival potic, ki so ga letos organizirali že 16. leto zapored. Festival je potekal v Dvorani Prebold 12. in 13. aprila.

Gre za dobrodelni dogodek, v okviru katerega zainteresirani posamezniki, šole, domovi za starejše ter ostali peki in pekarice za festival spečejo različne potice (orehovo potico, orehove in druge kolače, smetanovo in ostale potice z dodatki) ter jih dostavijo v Dvorano Prebold. Ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali Simona Strahovnik, Jožica Pravst, Jože Fideršek, Marija Špitaler, Romana Gričnik, Fanika Burjan in Danica Uplaznik ter predstavnika Srednje šole za gostinstvo in turizem Boštjan Bezgovšek in Nataša Kamerički, je ocenila vse prejete dobrote.

V pomoč komisiji so bile predstavnice in predstavnik Turističnega društva Prebold Nina Kralj, Antonija Podgorski, Anka Srnec, Jožica Prevoršek, Fanika Felician, Ivica Podkrajšek, Darja Povše in Anže Primožič ter predstavnica Medgeneracijskega centra Prebold Klavdija Jelen.

12. aprila zvečer so v Dvorani Prebold pripravili slovesno prireditev s kratkim programom, ki ga je vodil Tomaž Pančur. Sodelovali so tudi učenci Glasbene šole Žalec, KUD Grifon Šempeter – folklorna skupina ter KUD Svoboda Prebold.

Vseh dostavljenih potic je bilo 79, od tega so podelili 50 zlatih, 12 srebrnih, 12 bronastih in 5 priznanj za sodelovanje.

Vse dostavljene potice so bile na ogled in pokušino tudi po koncu prireditve in še naslednji dan, nato pa so vse potice podarili varovancem v domove za starejše v Občini Prebold Polzela, Vransko in Grmovje.

Savus