Zavod za mladino in šport Trbovlje tudi v tej finančni perspektivi EU nadaljuje svoje delo in krepi aktivnosti na mednarodnem področju. Na prvem prijavnem roku smo tako uspešno prijavili 3 projekte v okviru programov Erasmus + in Evropska solidarnostna enota.

Kaj to za nas pomeni?

Pomeni, da mladim iz lokalnega okolja ponujamo možnost, da se prvič preizkusijo delovati v mednarodnem okolju, ki je varno in kjer so jim ves čas na voljo mentorji. Mladinske izmenjave so idealna priložnost za to, saj so kratkoročne aktivnosti, posameznik nanje ne odhaja sam, ampak v družbi svojih vrstnikov in mentorja. V letošnjem letu bomo dvema skupinama mladih omogočili to nepozabno izkušnjo, saj bomo v okviru programa Erasmus + gostili izmenjavi »We are all in this together«, ki bo posvečena mentalnemu zdravju mladih ter izmenjavo »Let’s get physical«, ki pa bo posvečena telesnemu zdravju in športnim aktivnostim. Obe tematiki nagovarjamo zato, ker je pandemija pri mladih na teh dveh področjih pustila velike posledice.

V okviru programa Evropska solidarnostna enota pa v naših vrstah v oktobru pričakujemo nove tuje prostovoljce, ki bodo k nam prinesli novo energijo, novo znanje, nove poglede. V tem projektu bomo nadaljevali sodelovanje z lokalnimi osnovnimi in srednjimi šolami in delavskim domom. Mladim iz tujine pa tako omogočimo, da spoznajo novo državo, kulturo, se naučijo jezika ter krepijo svoje kompetence, ki jim bodo pomagale uspešno premagovati vse življenjske izzive. Pridružite se nam na aktivnostih, ki jih bodo pripravili.

PR objava


 

Prejšnji članekDržavni pokal Pumpaj Slovenija v Zagorju
Naslednji članekSrečanje veteranov MDO PD Zasavja