Zavod za šport Zagorje in Kolesarski klub Zagorska dolina bosta v nedeljo, 29. avgusta 2021, od 10. do 19. ure pripravila državni pokal Pumpaj Slovenija s spremljevalnim in dobrodelnim programom Grbine so fine. Dogajanje bo na dveh lokacijah v Zagorju – na parkirišču pred Evroparkom in na pumptrack stezi. Tam bo tudi pumptrack ambasador Filip Flisar, ki bo poskrbel za dobro vzdušje.

Gre za prvi letošnji dogodek programa Grbine so fine, z državnim pokalom Pumpaj Slovenija. Udeležijo se ga lahko tako izkušeni kolesarji kot začetniki. Pripravili bodo namreč učenje prvih kolesarskih zavojev za najmlajše pod strokovnih vodstvom in tekmovalni del za državni pokal Pumpaj Slovenija s spremljevalnim in dobrodelnim programom.

Organizatorji obiskovalce prosijo, da pridejo peš ali s kolesi. Če boste prišli z avtomobili, pa lahko parkirate v okolici Evroparka, saj bo parkirišče zasedeno.

Pumptrack poligoni so v zadnjih letih preplavili Slovenijo. Trenutno jih imamo preko 50, če pa se bo dosedanji trend izgradnje poligonov nadaljeval, pa jih bomo do leta 2030, po napovedih gibanja Pumptrack Slovenija, imeli že 212. »Mreža pumptrack poligonov predstavlja pomembno gonilo kolesarskega udejstvovanja mladih,« je prepričan predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović.

Na Kolesarski zvezi Slovenije menijo, da pumptrack poligoni vzpodbujajo otroke in mladino h gibanju in s svojo inovativnostjo pomagajo ustvarjati stabilne temelje za nadaljnji razvoj športa na vrhunski in rekreativni ravni. S projektom Grbine so fine želijo prispevati k zagotavljanju temeljnih pogojev za bodoči razvoj kolesarjenja.

Več informacij najdete na www.pumptrack.si

Organizatorji dogodka so Kolesarska zveza Slovenije (KZS), Pumptrack Slovenija in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ).

Savus

Foto: Jure Gasparič


 

Prejšnji članekOdpiralni čas Knjižnice Zagorje
Naslednji članekEvropski projekti plemenitijo naše delovanje