Na Komunali Trbovlje še vedno ni mirno. Direktor Tomaž Trotovšek je odstopil, na seji občinskega sveta ta teden so leteli očitki in iz kabineta županje Jasne Gabrič so poslali sporočilo za javnost, ki ga objavljamo v celoti.

»Na Občino Trbovlje in njeno vodstvo se že vse od pričetka tematike okoli pravočasnega ali nepravočasnega nakupa plina izvajajo pritiski in diskreditacija. Tudi predstavitev Tomaža Trotovška na seji 16. marca ni bila usmerjena v predstavitev tematike finančnega stanja JP Komunala Trbovlje d.o.o. kot tudi ne v iskanje rešitev (kar je bila točka dnevnega reda), ampak je bila predstavitev usmerjena predvsem v diskreditacijo vodstva občine, kar se počne že vse od meseca novembra 2021 in se še nadaljuje tudi v izjavah, ki jih te dni daje direktor v odstopu. Županja občine z direktorjem ni imela osebnega stika ne kakršnekoli druge komunikacije že vse od lanskega leta. Občina Trbovlje in njeni zaposleni pa so korektno izvajali naloge in komunikacijo, ki je bila povezana s podjetjem, zato takšne očitke Tomaža Trotovška zavračamo. Takšno blatenje v javnosti in netenje nemira ne doprinese k reševanju situacije, še več, vnaša nemir in slabo voljo med zaposlene na komunali.

Cilj Občine Trbovlje, kot najbrž vseh ostalih deležnikov je, da se zadeve umirijo, uredijo v skladu z zakonodajo ter da je v najkrajšem možnem času imenovan nov nadzorni svet. Postopki za imenovanje le tega so že stekli. Občinski svet bo na dopisni seji predvidoma prihodnji teden imenoval nadzorni svet. Do takrat, dokler nadzorni svet na svoji seji ne obravnava odstopne izjave direktorja, tekoče posle vodi direktor v odstopu. V primeru njegove odsotnosti pa tisti, ki ima v podjetju za to pooblastila. Torej tako, kot je bilo to že sedaj, če je bil direktor odsoten. Direktor v odstopu Tomaž Trotovšek pa je podal obvestilo, da po odstopu s funkcije uveljavlja mirovanje svojega delovnega mesta na komunali, torej bo kot zaposlen ostal v podjetju.

JP Komunala Trbovlje ima v tem trenutku po naših informacijah plačane vse obveznosti. Zaposleni so in bodo prejemali izplačila plač in ostalih pravic z naslova pogodb o zaposlitvi. Prav tako delo komunale teče naprej, kot je doslej in se za zaposlene in občane nič ne spreminja. Edina sprememba trenutno je ta, da je direktor odstopil in bo v najkrajšem možnem času v skladu z zakonom imenovan nov direktor.«

Savus

Foto: Komunala Trbovlje