V zagorski galeriji Medija so na ogled likovna dela ustvarjalcev lanskega extempora ArtKum. Razstava je likovno raznovrstna, saj se prepletajo slikarska dela različnih tehnik, kiparji so ustvarili različne skulpture, obiskovalci pa si lahko ogledajo tudi fotografije. Razstavo so odprli v petek, 18. marca.

Lanski extempore je bil v celoti posvečen začetniku ArtKuma Janezu Knezu in temu so sledili tudi udeleženci. Kot je povedal vodja Galerije Milan Razboršek, je lani minilo 90 let od njegovega rojstva, obeležili pa so tudi 10 let od njegove smrti.

Vendar pa je Janez Knez še vedno prisoten na med ustvarjalci, ki se vsako leto družijo na Kumu. Lani so se extempora udeležili Bogdan Barovič, Jože Potokar Cvrčo, Janez Mišo Knez, Miha Knez, Tina Konec, Milan Razboršek, Vida Praznik, Jure Crnkovič, Nevenka Flajs, Severina Trošt Šprogar, Stanka Bantan, Bojan Dremelj, Zoran Poznič, Vukašin Šobot, Maja Pogačnik, Gudrun Kargl, Erna Ferjančič, Robert Hiršl, Lojze Adamlje, Romeo Štrakl, Barbara Borlovan, Sona Nobis, Danilo D. Ivanovič in Nina Gole. Zadnja leta je udeležba mednarodna, želja društva za umetnost Artkum pa je, da bo število tujih gostujočih likovnikov še večje. Razstava je na ogled do 6. aprila 2022.

Savus

Foto: arhiv Savus