Hrastniški igralec namiznega tenisa Darko Jorgić je na Olimpijskih igrah v Tokiu v tretjem krogu premagal Britanca Liama Pitchforda, 15. igralca svetovne lestvice. V 43. minutah ga je premagal s 4:2 in se s tem uvrstil v osmino finala. Po nizih je bilo 11:8, 7:11, 12:10, 11:13, 11:9 in 12:10.

»S tekmo sem vsekakor zadovoljen. Če pridem med najboljših 16. na svetu na olimpijskih igrah je to nekaj izjemnega. Sem res presrečen, da sem danes odigral tako vrhunsko tekmo. Imel sem prednost, da je Liam Pitchford igral prvo tekmo, kjer je naredil nekaj lahkih napak, ampak zmaga je zmaga, jaz sem vesel in jutri gledamo naprej. Taktično sem igral na boljšem nivoju kot včeraj, servis je funkcioniral dobro, izmenjeval sem forehand in backhand na servisu, zato Pitchford ni mogel priti do svojih čvrstih udarcev. Izmenjave in točke so bile kratke, na koncu sem odigral tako, kot je bilo potrebno za zmago,« je po tekmi za TV Slovenija povedal Jorgić.

Njegov naslednji tekmec bo tisti, ki bo boljši v dvoboju med domačinom Harimotom Tomokazujem in Siu Hang Liamom iz Hongkonga.

Ponedeljek pa se je uspešno začel tudi za ostale slovenske olimpijce. Kajakaš Benjamin Savšek je v slalomu osvojil zlato olimpijsko medaljo, svojo prvo, igralec namiznega tenisa Bojan Tokić je napredoval med najboljših 32, saj je s 4:0 premagal 14 let mlajšega Hrvata Tomislava Pucarja, slovenski košarkarji so s 118:100 premagali Argentince, judoistka Kaja Kajzer pa je v četrtfinalu sicer izgubila proti Nori Gjakovi iz Kosova, vendar v igri za bronasto medaljo še ostaja.

Sabina Bravec

Foto: Olimpijska zveza Slovenije


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekTekmovanje v žetju pšenice