V Trbovljah in Zagorju danes pripravljajo kresovanje na prostem. V Trbovljah bodo zbrane na Kipah zabavali Polkaholiki in Mladi Asi, v Zagorju pa Folk Idoli, ki bodo nastopili na igrišču Proletarec. Današnji dan je tudi dan resnicoljubnosti.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 30. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sončno, popoldne bo na zahodu nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Jutranje temperature bodo od -1 do 5, najvišje dnevne od 17 do 21 °C.

Jutri in v ponedeljek bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe.

Zapore cest

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Kresovanje na Kipah v Trbovljah

Občina Trbovlje danes ob 19. uri vabi na kresovanje na Kipah, kjer bodo zbrane zabavali mladi glasbeniki, ki igrajo pod imenom Polkaholiki. Glasbeno skupino, ki prihaja iz Štajerske sestavljajo brata Matic in Gašper Peršuh ter Rene Soršak in Žiga Kunstič. Igrali bodo tudi Mladi Asi, DJ Zupi jr. in Delavska godba Trbovlje.

Kresovanje s Folk Idoli na igrišču Proletarec v Zagorju

Občina Zagorje danes vabi na kresovanje z zasavsko pop rock zasedbo, ki prihaja iz Kisovca, Folk Idoli. Skupino sestavljajo Petra Crnjac, Sašo Marn, Jure Jahn, Rok Podakar in Simon Prašnikar. Kresovanje bo na igrišču Proletarec v Zagorju.

Večje kresovanje pripraviljajo tudi pri planinskem domu v Gorah (začenjajo ob 17. uri), kjer bodo za zabavo poskrbeli Quattro Band, in pri planinski koči na Kopitniku, kjer bodo zbrane zabavali Slovenski pjebi (ob 19. uri).

Razstava Dróbec – DD Trbovlje

V galeriji Delavskega doma Trbovlje si lahko danes med 16. in 19. uro ogledate razstavo Dróbec: Majhni koščki narave povezani. Razstavo sta pripravila Deja Hauptman in Andraž Kramberger. Razstava temelji na skodelicah, ki so narejene iz visokotemperaturne gline – kamenine. Vsak kos je v ozadju »podprt« z umetniško fotografijo, ki prikazuje povezavo z naravo in izhodišče samega materiala. Razstava je na ogled do 8. maja.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Barabe in Neznosno breme ogromnega talenta

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 18. uri sinhronizirano animirano pustolovsko komedijo Barabe, ob 20. uri pa akcijsko komedijo Neznosno breme ogromnega talenta. Igralec Nicolas Cage nejevoljno sprejme ponudbo za milijon ameriških dolarjev, po kateri se mora udeležiti rojstnega dne svojega super oboževalca, ki je med drugim tudi milijarder. Ko zaradi spleta okoliščin stvari postanejo izjemno divje, je prisiljen postati različica nekaterih svojih najbolj ikoničnih in priljubljenih likov, da bi svojo ženo in hčer izvlekel izpod rok oboževalca, za katerega se izkaže, da je zloglasni šef narko kartela.

Ježek Sonic 2 in Vesolje med nami

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes prav tako ogledate dva filma – ob 10.30 uri animirani film Ježek Sonic 2, ob 17. uri pa slovenski mladinski film Vesolje med nami. Film je mladinska drama o odraščanju, postavljena v mestece Kostanjevica na Krki. Zgodba govori o 14-letnemu Kanadčanu Tobiju, ki z mamo Kristino za poletne počitnice pripotuje na obisk v Slovenijo, k babici Gizeli. Kristine že več let ni bilo v domače kraje, sedaj pa je prišla nenadoma in z veliko novico o razstavi, ki naj bi jo pripravila v lokalni galeriji. Tobi ni navdušen nad idejo, da bo počitnice preživel v tuji deželi, brez prijateljev in očeta. Slaba volja se stopnjuje, ko se prvič sreča z rasnimi predsodki lokalnih otrok. Edino svetlo točko mu predstavlja Tjaša, ki ga s svojo pustolovsko naravo zelo privlači.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Dan resnicoljubnosti

Kako ga slaviti? Ves dan govorite le resnico, jasno. Po drugi strani pa je mogoče bolj zdravo molče ostati v postelji. Na srečo je sobota.

Savus