Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik danes vabi na ustvarjalno delavnico, kjer vam bo knjižničarka pokazala, kako ustvariti rojstnodnevno vabilo. V zagorski kinodvorani pa si lahko ogledate družinsko pustolovščino Peter Zajec: Skok v pustolovščino.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Četrtek, 28. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno, čez dan bo v notranjosti nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Pihal bo veter severnih smeri. Jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 15 do 19 °C.

Jutri in v soboto bo pretežno jasno, čez dan v notranjosti občasno zmerno oblačno. Jutri bo še pihal severovzhodni veter.

Zapore cest

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Štangarske Poljane, izvod Poljane (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Ustvarjalna delavnica: rojstnodnevno vabilo – Knjižnica Hrastnik

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik danes ob 17.30 uri vabi vse, ki potrebujete nasvet, kako pripraviti in oblikovati rojstnodnevno vabilo, na ustvarjalno delavnico, kjer vam bo knjižničarka pokazala, kako se vabila naredi z napravo za kreativno ustvarjanje. Izdelali boste male škatlice različnih oblik, v katere boste lahko shranili majhno povabilo ali darilce.

Oblikovanje keramike: naredi si skodelico – MC Litija

Mladinski center Litija danes ob 10. uri vabi na delavnico oblikovanja keramike, kjer si boste lahko ustvarili svojo skodelico. Svojo šalčko si boste lahko izdelali iz bele gline. Izdelke bodo kasneje tudi spekli in glazirali. Delavnica bo potekala v Mestnem muzeju Litija. Primerna je za starejše od 12 let.

Čvekava kava – MC Zagorje

Mladinski center Zagorje pa danes med 10. in 14. uro ponovno pripravlja druženje Čvekava kava. Kava, dobra družba, zanimivi pogovori ter zabava je zagotovljena!

Razstava Dróbec – DD Trbovlje

V galeriji Delavskega doma Trbovlje si lahko danes med 17. in 18. uro ogledate razstavo Dróbec: Majhni koščki narave povezani. Razstavo sta pripravila Deja Hauptman in Andraž Kramberger. Razstava temelji na skodelicah, ki so narejene iz visokotemperaturne gline – kamenine. Vsak kos je v ozadju »podprt« z umetniško fotografijo, ki prikazuje povezavo z naravo in izhodišče samega materiala. Razstava je na ogled do 8. maja.

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik danes cepijo proti covidu-19 vse, ki so naročeni. Cepijo od 9. do 10. ure. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Cepljenje Zagorje

V ZD Zagorje danes od 15.30 do 19.30 ure cepijo proti covidu-19. Cepijo v prostorih nekdanje trgovine (vhod spodaj). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Fotografska razstava Branimirja Ritonje: Ostanki svetlobe – Galerija Medija

V Galeriji Medija v Zagorju si lahko danes med 9. in 13. ter 16. in 19. uro ogledate fotografsko razstavo Branimirja Ritonje z naslovom Ostanki svetlobe. Razstava je na ogled do 11. maja 2022.

Likovna razstava slikarske kolonije Izlake-Zagorje – DD Hrastnik

V galeriji Delavskega doma Hrastnik je do 6. maja vsak delovni dan med 17. in 19. uro na ogled likovna razstava slikarske kolonije Izlake-Zagorje. Slikarska kolonija se bo predstavila z del nastalimi na lanskoletnem slikarskem druženju.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

DDT ogled DDTlab

V DDTlab bodo danes pripravili ogled aktualnih projektov povezovanja umetnosti, znanosti in gospodarstva med 14. in 18. uro. Obvezne so predhodne prijave na mail: ddtlab@dd-trbovlje.si ali po telefonu 051/296-121 (lokacija Katapult).

Peter Zajec: Skok v pustolovščino

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko danes ob 10.30 uri ogledate družinsko pustolovščino Peter Zajec: Skok v pustolovščino. Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, ampak kljub vsemu trudu se Peter nekako ne more otresti nagajivega slovesa. Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta Peter odkrije povsem nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Toda ko bo njegova družina tvegala vse, da bi ga našla, se bo moral Peter odločiti, kakšen zajček želi biti.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Svetovni dan varnosti in zdravja pri delu

Mednarodna organizacija dela (ILO) je leta 2003 28. april razglasila za svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Namen tega dne je posvetiti posebno pozornosti varnosti in zdravju pri delu ter spodbuditi ustvarjanje varnostne in zdravstvene kulture, ki bo pripomogla k zmanjševanju števila nezgod in bolezni povezanih z delom.

Savus