V Zagorju bodo danes nadaljevali s čistilno akcijo. Čistili bodo v krajevnih skupnostih Kolovrat-Mlinše in Izlake. V avli Delavskega doma Trbovlje pa si lahko ogledate razstavo Dróbec: Majhni koščki narave povezani.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 16. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Pihal bo severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od 6 do 11, v alpskih dolinah okoli 2, najvišje dnevne od 12 do 16 °C.

Jutri bo nekaj spremenljive oblačnosti. Razmeroma hladno bo in vetrovno. Pihal bo severovzhodni veter.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Pri objektu Novi log 19 E v Hrastniku urejajo novo otroško igrišče. Dela se bodo izvajala do 23. aprila 2022, med delavniki od 7. do 17. ure. Vse stanovalce prosijo, da v tem času ne parkirajo na lokalni cesti Novi log 19 ABCDE ter pri uvozu iz glavne ceste ABCDE–Novi log–Prapretno zaradi prostega dostopa tovornjakov in mehanizacije do lokacije novega otroškega igrišča. Zaradi izvajanja del bo zaprtih tudi nekaj parkirnih mest nad igriščem.

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija v Zagorju

V Občini Zagorje bodo danes nadaljevali s čistilno akcijo. Zaradi slabega vremena prejšnjo soboto jo bodo danes izpeljali v krajevnih skupnostih Kolovrat-Mlinše in Izlake.

Razstava Dróbec – DD Trbovlje

V galeriji Delavskega doma Trbovlje si lahko danes med 16. in 19. uro ogledate razstavo Dróbec: Majhni koščki narave povezani. Razstavo sta pripravila Deja Hauptman in Andraž Kramberger. Razstava temelji na skodelicah, ki so narejene iz visokotemperaturne gline – kamenine. Vsak kos je v ozadju »podprt« z umetniško fotografijo, ki prikazuje povezavo z naravo in izhodišče samega materiala. Razstava je na ogled do 8. maja.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti in Tekmeca

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri družinsko fantazijsko pustolovščino Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti, ob 19.30 uri pa komično dramo Tekmeca. Ko se podjetnik milijarder impulzivno odloči ustvariti ikoničen film, zahteva le najboljše. Za ambiciozen projekt najame priznano filmsko ustvarjalko Lolo Cuevas. Slednja si za vlogi glavnih igralcev izbere igralca z velikim talentom, a še večjim egom: hollywoodskega ljubljenca Félixa Rivera in radikalnega gledališkega igralca Ivána Torresa. Oba sta legendi, a ne ravno najboljša prijatelja. Skozi vrsto vse bolj ekscentričnih preizkušenj, ki jima jih postavlja Lola, se morata Félix in Iván soočiti ne samo drug z drugim, ampak tudi s svojo zapuščino. A kdo od njiju bo ostal, ko se bodo kamere končno prižgale?

Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri prav tako ogledate družinsko fantazijsko pustolovščino Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti. Film je čarobna pustolovščina, ki popelje druščino nenavadnih junakov, pod vodstvom Salamandra Scamandra, na misijo, ki je edina možnost rešitve tako čarovniškega kot tudi nečarovniškega sveta. V tej skrivni operaciji ima vsak svojo nalogo, ki jo je natančno zasnoval čarovniški veleum: profesor Albus Dumbledore.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Pojdite v službo v pižami

Dan se menda slavi zato, da si ameriški davkoplačevalci, ki morajo do 15. aprila oddati davčno napoved, dan zatem oddahnejo. Mi imamo datum za davčno napoved sicer drugače postavljen, kar pa še ni razlog, da ne bi dneva preživeli v pižami.

Savus