sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V KC Litija danes pripravljajo lutkovno predstavo Potovanje malega čevlja, v zagorski in trboveljski kinodvorani pa si lahko ogledate dva različna filma. Je pa današnji dan tudi svetovni dan homeopatije in dan sorojencev.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 10. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes dopoldne v Zasavju precej jasno, čez dan bodo nastajali kopasti oblaki, popoldne v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 8, drugod od 10 do 15 °C.

Jutri in v torek bo pretežno jasno. Zjutraj bo hladno, predvsem v ponedeljek zjutraj bo možna slana. Dnevne temperature bodo postopno višje.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Pri objektu Novi log 19 E v Hrastniku urejajo novo otroško igrišče. Dela se bodo izvajala do 23. aprila 2022, med delavniki od 7. do 17. ure. Vse stanovalce prosijo, da v tem času ne parkirajo na lokalni cesti Novi log 19 ABCDE ter pri uvozu iz glavne ceste ABCDE–Novi log–Prapretno zaradi prostega dostopa tovornjakov in mehanizacije do lokacije novega otroškega igrišča. Zaradi izvajanja del bo zaprtih tudi nekaj parkirnih mest nad igriščem.

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Pošta (od 8. do 16. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Samski dom (od 8. do 15. ure) (nadzorništvo Hrastnik).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Otroška matineja: Potovanje malega čevlja – KC Litija

Kulturni center Litija danes ob 10. uri v okviru otroške matineje vabi na lutkovno predstavo z naslovom Potovanje malega čevlja. Čevljar Jan v svoji mali delavnici dneve in noči izdeluje čevlje, copate, škornje. Nekega večera pa izpod njegovih rok nastane čeveljček, ob katerega ljubkosti mu zastane dih. Čisto narahlo ga poboža in stisne k sebi. Ali se bo Janu naposled uresničila tiha želja, ki prebiva nekje na dnu njegovega srca? Mali čevelj res oživi in se  odpravi v svet. Pred njim je nenavadno potovanje, polno razburljivih dogodivščin. Predstavo bo izvedla Andreja Stare.

Ježek Sonic 2 in Odpuščanje

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 16.30 uri sinhronizirano akcijsko komedijo Ježek Sonic 2, ob 19. uri pa dokumentarni film Odpuščanje. V albanskem visokogorju je v trpkem sporu med družinama v sorodu ubito 18-letno dekle. Na njenega očeta lokalni škof in vodja nevladne organizacije iz prestolnice pritiskata, naj hčerinemu morilcu, ki je v zaporu, in tudi njegovi družini ne le odpusti v krščanskem duhu, pač pa naj se z njimi spravi – kot je nekoč veleval starodavni albanski zakonik, Kanon.

Ježek Sonic 2

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 10.30 uri prav tako ogledate sinhronizirano akcijsko komedijo Ježek Sonic 2. Potem, ko se je ježek Sonic ustalil v Green Hillsu, si nadvse želi dokazati, da ima vse, kar potrebuje, da postane pravi junak. Ko pa se dr. Robotnik vrne, tokrat z novim partnerjem po imenu Knuckles, in iščeta smaragd, ki ima moč uničiti civilizacijo, bo ježek Sonic na preizkusu. Združil bo moči s partnerjem po imenu Tails in skupaj se odpravita na potovanje po svetu, da bi poiskala smaragd, še preden zaide v napačne roke.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Dan sorojencev

Žal ta praznik ni dostopen vsem, praznujete ga lahko samo, če imate vsaj enega od naštetih – brata ali sestro. Na srečo pa štejejo tudi polbratje in polsestre. Preživite dan – ali vsaj kakšno urico – s sorojenci.

Svetovni dan homeopatije

Danes je svetovni dan homeopatije. Po podatkih Evropske komisije naj bi se v Evropi zdravilo s homeopatijo več kot 22 odstotkov oz. več kot 100 milijonov ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija je homeopatijo uvrstila na drugo mesto med prvimi petimi najpogosteje izbranimi nekonvencionalnimi metodami zdravljenja v svetu.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor