torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Delavski dom Trbovlje danes vabi na koncert Randevu z Wolfom. Na Dolu pri Hrastniku pripravljajo Akademijo ob 40. letnici Rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik, ZMŠT pa čajanko in prijetno druženje ob peki peciva.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 9. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodni veter. Proti poldnevu se bo od severa začel čez Slovenijo pomikati pas padavin z okrepljenim severnim vetrom in izrazito ohladitvijo. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo spuščala, predvsem na Notranjskem in Kočevskem lahko tudi do okoli 500 m nadmorske višine. Jutranje temperature bodo od 5 do 12, popoldne pa se bo hitro hladilo.

V noči na nedeljo bodo padavine od severa povsod ponehale, ponehala bo tudi burja na Primorskem. Jutri bo sončno s hladnim jutrom, ki bo ponekod po kotlinah lahko megleno. Popoldne bodo v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo hladno.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Pri objektu Novi log 19 E v Hrastniku urejajo novo otroško igrišče. Dela se bodo izvajala do 23. aprila 2022, med delavniki od 7. do 17. ure. Vse stanovalce prosijo, da v tem času ne parkirajo na lokalni cesti Novi log 19 ABCDE ter pri uvozu iz glavne ceste ABCDE–Novi log–Prapretno zaradi prostega dostopa tovornjakov in mehanizacije do lokacije novega otroškega igrišča. Zaradi izvajanja del bo zaprtih tudi nekaj parkirnih mest nad igriščem.

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Pošta (od 8. do 16. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Koncert Randevu z Wolfom – DD Trbovlje

Delavski dom Trbovlje danes ob 19.30 uri vabi na koncert Randevu z Wolfom.   Božidar Wolfand Wolf, eden izmed najbolj priljubljenih glasbenikov na slovenski sceni v osemdesetih letih, se vrača v Delavski dom Trbovlje z nepozabnimi uspešnicami Oh ne, Cherie, Angel varuh, Zasavski zvonovi … Cena vstopnice je 18 evrov.

Akademija ob 40. letnici Rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik

V kulturni dvorani na Dolu pri Hrastniku bodo danes ob 17. uri pripravili Akademijo ob 40. letnici Rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik. Na njej se bodo spomnili na prehojeno pot tega uspešnega športnega kolektiva v štirih desetletjih in podelili priznanja za uspešno sodelovanje s klubom. V kulturnem programu bo nastopila pevska skupina Iris.

Dan za spremembe v Trbovljah – ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje danes ob 10. uri v okviru vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe pripravlja čajanko in prijetno druženje ob peki peciva, pogovoru in idejah, kako prispevati k boljši skupnosti. Prostovoljci Društva prijateljev mladine Trbovlje pa bodo po mestu danes delili časopise.

Razstava Velikonočne jedi Društva kmečkih žena in deklet

Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik danes ponovno pripravlja razstavo Velikonočne jedi. Ta bo na ogled v medgeneracijskem centru na Dolu med 9. in 17. uro. Na razstavi se bodo članice društva predstavile z velikonočnimi jedi, sodelovale pa bodo tudi članice Društva kmečkih žena iz Trbovelj.

Čistilna akcija v Zagorju

V KS Kotredež in KS Ravenska vas bodo danes kljub slabi vremenski napovedi izvedli spomladansko čistilno akcijo.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Virtualni dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo po novem odprta vrata tudi vsako drugo soboto od 15. do 21. ure. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pridete tudi s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bodo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še niste bili v MC ZoS!

Ježek Sonic 2 in Nitram

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 16.30 uri sinhronizirano akcijsko komedijo Ježek Sonic 2, ob 19. uri pa avstralski triler Nitram. Nitram živi z mamo in očetom v avstralskem predmestju sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Živi v izolaciji in frustraciji, nikoli se ni vklopil v družbo. Vse dokler nepričakovano ne spozna osamljene dedinje Helene, s katero se zbliža in postaneta tesna prijatelja. Ko pa se to razmerje tragično konča in Nitramovi osamljenost in jeza naraščata, vse skupaj počasi vodi v katastrofo.

Rešilec

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 19. uri ogledate ameriško srhljivko Rešilec. Odlikovani veteran Will Sharp obupano želi priti do denarja, da bi lahko poplačal visoke račune za zdravljenje svoje žene in za pomoč prosi osebo, za katero ve, da ne bi smel – svojega posvojenega brata Dannyja.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Isti avtor