torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zlato priznanje za BAJERtrek

Učenci Osnovne šole Tončke Čeč že tradicionalno sodelujejo na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Kot vsako leto je bilo potrebno izdelati raziskovalno nalogo in pripraviti turistični produkt. Tema letošnjega festivala je bila Voda in zdravilni turizem.

Pri projektu so sodelovale učenke 9. razredov in ga v živo predstavile na turistični tržnici v Domžalah. Pri izdelavi naloge so podatke pridobile tudi s sodelovanjem z Občino Trbovlje, Rudnikom RTH in društvom Perkmandeljc Trbovlje, Lafarge Cementom ter bioenergetikom.

Učenke so dobile idejo, da bi lahko okrog usedalnika oziroma bajerja, ki se nahaja blizu šole, izpeljali trim stezo. Začele so z raziskovanjem okolice, sestavljanjem vaj, snemanjem in tako je nastala ideja o postavitvi BAJERtreka. Gre za 400 m dolg krog, kjer hodimo ali tečemo, prav tako pa vsebuje tudi 8 točk z vajami. Ideja je, da bodo okoli bajerja postavljene točke s QR kodami, preko katerih si bodo posamezniki lahko ogledali posnetke športnih vaj in jih nato tudi izvedli. Učenke niso pozabile niti na sprostitev, saj so se domislile, da bi ob vodi postavili tudi senzorno pot.

Svoje ideje so uspešno predstavile na turistični tržnici v Domžalah. Za predstavitev BAJERtreka so izdelale maketo bajerja in senzorno pot, ki so jo mimoidoči lahko tudi preizkusili, ter kolo sreče z vprašanji in nagradami. S 360° kamero so posnele celotno pot in vaje ter tako preko posnetka in VR očal mimoidočim predstavile celoten BAJERtrek.

Raziskovalna naloga je dostopna tudi na spletni strani šole.

Vesna Lidnič

Foto: Arhiv Osnovne šole Tončke Čeč


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor