V lanskem letu je pametna steklenica prihodnosti – e.bottle – prejela nemško nagrado za inovacije German Innovation Award (GIA). Tokrat pa tudi Red Dot Design Award 2022. To je eno največjih in najbolj znanih oblikovalskih tekmovanj na svetu. Letos so odličnost prepoznali v izdelku Steklarne Hrastnik, kjer so z nagrado izjemno počaščeni.

Steklenica poleg odlične vsebine postreže tudi s podatki, kje je bila določena pijača narejena, v katerem sodu je dozorela itd. Interaktivne funkcije, kot so spremljanje temperature in količine vsebine v steklenici preko telefona, osvetlitev steklenice z integrirano LED lučko v izbrani barvi ali utripanje glede na glasbo v prostoru – vse te lastnosti pomenijo dodano vrednost tako za kupca kot lastnike blagovnih znamk.

Vrhunske blagovne znamke pijač (in parfumov) vse bolj iščejo pametno embalažo za komuniciranje s svojimi strankami, izboljšanje uporabniške izkušnje in spremljanje njihovih izdelkov v celotni dobavni verigi in maloprodaji. Nova steklenica izstopa v kateremkoli prostoru – trgovini, baru, klubu ali doma. Steklenica prihodnosti predstavlja tudi košček v mozaiku trajnostnega razvoja in razvoja krožnega gospodarstva, medtem ko bodo stekleni izdelki na splošno morali postati eden od prelomnih dejavnikov razvoja krožnega gospodarstva v prihodnosti.

V Steklarni Hrastnik si prizadevajo z izboljšanjem svojih izdelkov kupcem in končnim uporabnikom ponuditi najboljšo možno rešitev za njihove zahteve. Uporabnost, inovativnost ter kakovost e.bottle pa se odraža tudi v njenem dizajnu.

Več o pametni steklenici e.bottle.

Savus

Foto: Steklarna Hrastnik