sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Slovesno izobesili zastavo

Točno 100 dni pred slovesno otvoritvijo s prižigom ognja Gasilske olimpijade Celje 2022 so gasilci po Sloveniji slovesno dvignili zastavo Gasilske olimpijade Celje 2022. Med drugim tudi na Dolu pri Hrastniku pred tamkajšnjim novim gasilskim domom.

V petek, 8. aprila, se je na postroju na Dolu zbralo 94 gasilcev (mladina, članice, operativni člani in veterani). Slavnostni nagovor je imel predsednik GZ Hrastnik Timotej Funkel, svečanosti sta se udeležila tudi poveljnik GZ Hrastnik Slavko Draksler in župan Občine Hrastnik Marko Funkl. Vodja postroja je bil Janez Košir. Zastavo sta izobesila Jože Vuga in Nastja Jazbinšek.

Slovesnost je bila pomembno in množično simbolno dejanje. To bo prva tovrstna velika gasilska olimpijada v Sloveniji, gostilo jo bo knežje mesto Celje. Mednarodna gasilska organizacija CTIF je slovenskim gasilcem zaupala organizacijo največjega dogodka zaradi izjemnih tekmovalnih uspehov slovenskih gasilskih enot na tovrstnih tekmovanjih v preteklosti, pa tudi zato, ker so se že večkrat izkazali kot dobri gostitelji ob različnih priložnostih.

Prireditev bo potekala od 17. do 24. julija 2022. Število aktivnih udeležencev bo preseglo številko 3000. Trenutno je prijavljenih 25 držav.

Savus

Foto: Branko Klančar, PGD Dol (postroj iz zraka)


 

Isti avtor